Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Вашите баба и дедо
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Anakin" data-source="post: 180650" data-attributes="member: 1770"><p>Имам дедо и баба , по еден од двете страни...Дедо ми има 95 години, има две имиња и руско потекло и е најинтересната личност со најмногу податоци од 1940 до сеа. Се борел у Втора Светска, бил и партизан и многу работи бил. Има школо до 4 -то а знае латински да пишува и чита , не латиница туку латински. Му се восхитувам на неговата способност да учи и да прима и да дава безпоштедно знаење. Сеуште чита многу книги и од него ми е пренесена љубовта кон пишаниот збор. Баба ми е Црногорка по потекло а цел живот Скопјанка ...отсекогаш била мирна и домаќинка жена. Сега е веќе немоќна и болна после претрпени 3 мозочни удари но сеуште знае да ме насмее и да ме пречека најубаво кога ќе отидам на гости. Таа додека беше здрава ја правеше најубавата баница на светот. Се сеќавам на многу нејзини приказни од кои една за '' Бабата и нејзините 4 внуки'' кои секоја една ја споредуваше со нас бидејќи и ние бевме 4 внуки на баба. Стално не викаше Мекушка Тврдушка Слаткушка и Лутушка...ја бев Тврдушка оти сум имала цврст караткер. Таа нагалено ме викаше Маша и до ден денес дома ме викаат така. Многу си ги сакам дедо ми и баба ми но не се сеќавам на нивните сопрузи(другата баба и другиот дедо) оти млади починале.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Anakin, post: 180650, member: 1770"] Имам дедо и баба , по еден од двете страни...Дедо ми има 95 години, има две имиња и руско потекло и е најинтересната личност со најмногу податоци од 1940 до сеа. Се борел у Втора Светска, бил и партизан и многу работи бил. Има школо до 4 -то а знае латински да пишува и чита , не латиница туку латински. Му се восхитувам на неговата способност да учи и да прима и да дава безпоштедно знаење. Сеуште чита многу книги и од него ми е пренесена љубовта кон пишаниот збор. Баба ми е Црногорка по потекло а цел живот Скопјанка ...отсекогаш била мирна и домаќинка жена. Сега е веќе немоќна и болна после претрпени 3 мозочни удари но сеуште знае да ме насмее и да ме пречека најубаво кога ќе отидам на гости. Таа додека беше здрава ја правеше најубавата баница на светот. Се сеќавам на многу нејзини приказни од кои една за '' Бабата и нејзините 4 внуки'' кои секоја една ја споредуваше со нас бидејќи и ние бевме 4 внуки на баба. Стално не викаше Мекушка Тврдушка Слаткушка и Лутушка...ја бев Тврдушка оти сум имала цврст караткер. Таа нагалено ме викаше Маша и до ден денес дома ме викаат така. Многу си ги сакам дедо ми и баба ми но не се сеќавам на нивните сопрузи(другата баба и другиот дедо) оти млади починале. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Семејство
Вашите баба и дедо
На врв
Bottom