Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Вашето второ јас - совест или multiple personality?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мирче_мкД" data-source="post: 125340" data-attributes="member: 1378"><p>Сметам дека целата наша личност/карактер и изградена од повеќе разни емоции, чувства, навики, влијаниа. Значи целата таа комплексна структура е збир од повеќе делови. Ние не само шо имаме 2 личности , туку дури и повеќе ( не го сфаќајте ова буквално). Сакам да кажам дека ние сме такви суштества шо секогаш учиме да се прилагодиме на ситуацијата и во зависност од неа ние го менуваме својот начин на однесување. Дволичноста како поим е најмногу застапен бидејќи во главно се забележуваат две спротивни сили/нагони во самите нас. Затоа и секој хороскопски знак си има свој подзнак, тоа луѓето одамна го размислувале. Пример мојот знак (рак) и подзнак (јарец) се два сосема различни знака. Интересно е што навистина гледам некоја сличност со мојот начин на однесување. Вообичаено секој од нас ја покажува добрата и смирената страна во јавност, а во него лежи и гнев или доза на хиперакција која на моменти излегува на површина.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мирче_мкД, post: 125340, member: 1378"] Сметам дека целата наша личност/карактер и изградена од повеќе разни емоции, чувства, навики, влијаниа. Значи целата таа комплексна структура е збир од повеќе делови. Ние не само шо имаме 2 личности , туку дури и повеќе ( не го сфаќајте ова буквално). Сакам да кажам дека ние сме такви суштества шо секогаш учиме да се прилагодиме на ситуацијата и во зависност од неа ние го менуваме својот начин на однесување. Дволичноста како поим е најмногу застапен бидејќи во главно се забележуваат две спротивни сили/нагони во самите нас. Затоа и секој хороскопски знак си има свој подзнак, тоа луѓето одамна го размислувале. Пример мојот знак (рак) и подзнак (јарец) се два сосема различни знака. Интересно е што навистина гледам некоја сличност со мојот начин на однесување. Вообичаено секој од нас ја покажува добрата и смирената страна во јавност, а во него лежи и гнев или доза на хиперакција која на моменти излегува на површина. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Вашето второ јас - совест или multiple personality?
На врв
Bottom