Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="187 SB" data-source="post: 373797" data-attributes="member: 9363"><p>Како странец сум кој доаѓа од долг и тежок пат</p><p>на кој неуморно талкав,</p><p>пред да заминам на тој пат единствено тогаш</p><p>поради тоа што ти ме повреди скришум заплакав.</p><p>Бев различен од сега кога тргнав на тој пат</p><p>различна личност бев и додека тој пат го минав</p><p>кога се вратив од тоа патување имав чувство дека целосно сум се променил</p><p>како дел од страници на мојата животна книга да скинав.</p><p>Различен сум во секој поглед,</p><p>те оставив некаде во минатото и ти си мој заборав и не се сеќавам на тебе</p><p>не се сеќавам на мирисот на твојата соба, твојот парфем, твојата коса</p><p>не се сеќавам на вкусот на твоите усни, дури не се сеќавам ниту на самиот себе.</p><p>Се вратив после толку години на истото место</p><p>каде што мислев ќе ми се разбудат оние стари преубави спомени</p><p>но ме пречека една ладна соба чии ѕидови беа празни</p><p>дури и моето срце беше празно и на него стојат само старите лузни како опомени.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="187 SB, post: 373797, member: 9363"] Како странец сум кој доаѓа од долг и тежок пат на кој неуморно талкав, пред да заминам на тој пат единствено тогаш поради тоа што ти ме повреди скришум заплакав. Бев различен од сега кога тргнав на тој пат различна личност бев и додека тој пат го минав кога се вратив од тоа патување имав чувство дека целосно сум се променил како дел од страници на мојата животна книга да скинав. Различен сум во секој поглед, те оставив некаде во минатото и ти си мој заборав и не се сеќавам на тебе не се сеќавам на мирисот на твојата соба, твојот парфем, твојата коса не се сеќавам на вкусот на твоите усни, дури не се сеќавам ниту на самиот себе. Се вратив после толку години на истото место каде што мислев ќе ми се разбудат оние стари преубави спомени но ме пречека една ладна соба чии ѕидови беа празни дури и моето срце беше празно и на него стојат само старите лузни како опомени. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom