Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 373037" data-attributes="member: 3868"><p>И градот се прелева,</p><p>од бокалот на недостижното,</p><p>и тесните улички...</p><p>Уличните светилки почнуваат да светат,</p><p>а тротоарите се срамат,</p><p>секој во својот хаос плови,</p><p>како желби на небото.</p><p>Тажно лице со светла сенка,</p><p>како камен на тивок рингишпил,</p><p>и јас му верувам,</p><p>немам бог.</p><p>Не оставај резови кои печат,</p><p>длабоки, јасни,</p><p>не гризи,</p><p>тенка ми е кожата, скоро проѕирна,</p><p>и соновите ги гризеш.</p><p>И коските ме болат ноќва,</p><p>потешки се од мислите..</p><p>Нежност ми треба...</p><p>ноќва,</p><p>нема маска,</p><p>само вел од пајажина...</p><p>Зрно сум надеж,</p><p>на дланките твои,</p><p>посакувани,</p><p>потребни...</p><p>Само застани пред прашливиот олтар,</p><p>и посакај ме,</p><p>љуби ме, </p><p>нека телово постане само ѕвездена прашина.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 373037, member: 3868"] И градот се прелева, од бокалот на недостижното, и тесните улички... Уличните светилки почнуваат да светат, а тротоарите се срамат, секој во својот хаос плови, како желби на небото. Тажно лице со светла сенка, како камен на тивок рингишпил, и јас му верувам, немам бог. Не оставај резови кои печат, длабоки, јасни, не гризи, тенка ми е кожата, скоро проѕирна, и соновите ги гризеш. И коските ме болат ноќва, потешки се од мислите.. Нежност ми треба... ноќва, нема маска, само вел од пајажина... Зрно сум надеж, на дланките твои, посакувани, потребни... Само застани пред прашливиот олтар, и посакај ме, љуби ме, нека телово постане само ѕвездена прашина. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom