Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 372419" data-attributes="member: 3190"><p>Не запирај</p><p></p><p>Не запирај на мојот гроб,</p><p>одмини го,</p><p>ниту сенката на твоето стапало врз него не ќе ми значи ништо,</p><p>јас нема да бидам таму.</p><p>Не запирај ги солзите врз твоето лице,</p><p>ќе заврнам и ги сокријам од туѓи погледи,</p><p>ми значат многу тие убави очи,</p><p>јас ќе бидам таму.</p><p>Не запирај го здивот,</p><p>кога ќе престане срцево,</p><p>ќе продолжи во твоето,</p><p>со модрата убавина украдена од рајот,</p><p>а со излечената ќе ја насмеам твојата крв,</p><p>како некогаш,</p><p>во сеќавање идно мое и твое.</p><p>Не запирај да љубиш,</p><p>само така ќе ме препознаеш во богот на љубовта,</p><p>питка ко благо вино,</p><p>истечена под крошните на пролетта.</p><p>Не запирај да бидеме живи како планина,</p><p>да не болиш после смртта,</p><p>и сокриеш виделина,</p><p>во нас имаше бериќет,</p><p>нека го ожнее времето,</p><p>после мене, тебе,</p><p>после нас.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 372419, member: 3190"] Не запирај Не запирај на мојот гроб, одмини го, ниту сенката на твоето стапало врз него не ќе ми значи ништо, јас нема да бидам таму. Не запирај ги солзите врз твоето лице, ќе заврнам и ги сокријам од туѓи погледи, ми значат многу тие убави очи, јас ќе бидам таму. Не запирај го здивот, кога ќе престане срцево, ќе продолжи во твоето, со модрата убавина украдена од рајот, а со излечената ќе ја насмеам твојата крв, како некогаш, во сеќавање идно мое и твое. Не запирај да љубиш, само така ќе ме препознаеш во богот на љубовта, питка ко благо вино, истечена под крошните на пролетта. Не запирај да бидеме живи како планина, да не болиш после смртта, и сокриеш виделина, во нас имаше бериќет, нека го ожнее времето, после мене, тебе, после нас. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom