Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Син Снег" data-source="post: 372213" data-attributes="member: 9819"><p>Твоите прегратки се моите рајски домови</p><p>сонувам како ме топлат во зимските утра често</p><p>како бегам кај нив кога сум во тесно </p><p>како ме чуваат и како ме сфаќаат</p><p>седев едно утро сам на балкон</p><p>гледав кон небото и си мислев во мене</p><p>каква си сега дали сеуште косата ти е црна</p><p>ми текна на моментите смешните сцени </p><p>ми текна на игрите плетките и заплетките</p><p>на секој миг поминат со тебе</p><p>но што имаме сега и двајцата од тоа</p><p>само едно сеќавање една лута рана</p><p>дали сега е подобро дали сега знаеме</p><p>дека убавото време се случува еднаш и веќе не се повторува</p><p>сеуште го слушам звукот на твоето смеење </p><p>на моите глупости во доцните часови </p><p>се уште одѕвонува се уште е тука</p><p>само едно нешто фали а тоа си ти</p><p>седевме низ ноќите брзо ни поминуваа</p><p>секогаш се жалевме а сега се каеме</p><p>каде и да одевме заедно остававме по некој траг</p><p>од нашата љубов а сега тие исти трагови се прекриени од снегови</p><p>снегови што никогаш не почнале да паѓаат</p><p>како се запознавме не се сеќавам баш</p><p>моето сеќавање заминува со пролетта што доаѓа</p><p>дали беа птиците поштари или беше месечината над реката</p><p>што свети пред да се скрие зад дрвата</p><p>можеби е само сон можеби е само јаве</p><p>можеби си тука а јас не можам да те видам</p><p>па затоа ви кажувам на вас </p><p>вие темни облаци што сте виснале тука</p><p>ако некогаш ја видите поздравете ја од мене</p><p>пратете и бакнежи но никогаш дождови</p><p>таа не ги сака тие тропски бури </p><p>нејзин идеален одмор е некаде на планина</p><p>некаде од каде цел свет и е на дланка</p><p>каде што е таа главна каде што има виножита</p><p>и разни цвеќиња во прекрасни дворови</p><p>затоа сакам едно нешто мечтаам за тоа</p><p>да дојдеш ти и да ме прегрнеш</p><p>бидејќи твоите прегратки се моите рајски домови</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Син Снег, post: 372213, member: 9819"] Твоите прегратки се моите рајски домови сонувам како ме топлат во зимските утра често како бегам кај нив кога сум во тесно како ме чуваат и како ме сфаќаат седев едно утро сам на балкон гледав кон небото и си мислев во мене каква си сега дали сеуште косата ти е црна ми текна на моментите смешните сцени ми текна на игрите плетките и заплетките на секој миг поминат со тебе но што имаме сега и двајцата од тоа само едно сеќавање една лута рана дали сега е подобро дали сега знаеме дека убавото време се случува еднаш и веќе не се повторува сеуште го слушам звукот на твоето смеење на моите глупости во доцните часови се уште одѕвонува се уште е тука само едно нешто фали а тоа си ти седевме низ ноќите брзо ни поминуваа секогаш се жалевме а сега се каеме каде и да одевме заедно остававме по некој траг од нашата љубов а сега тие исти трагови се прекриени од снегови снегови што никогаш не почнале да паѓаат како се запознавме не се сеќавам баш моето сеќавање заминува со пролетта што доаѓа дали беа птиците поштари или беше месечината над реката што свети пред да се скрие зад дрвата можеби е само сон можеби е само јаве можеби си тука а јас не можам да те видам па затоа ви кажувам на вас вие темни облаци што сте виснале тука ако некогаш ја видите поздравете ја од мене пратете и бакнежи но никогаш дождови таа не ги сака тие тропски бури нејзин идеален одмор е некаде на планина некаде од каде цел свет и е на дланка каде што е таа главна каде што има виножита и разни цвеќиња во прекрасни дворови затоа сакам едно нешто мечтаам за тоа да дојдеш ти и да ме прегрнеш бидејќи твоите прегратки се моите рајски домови [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom