Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 371506" data-attributes="member: 3868"><p>Ноќ, </p><p>свежа летна ноќ,</p><p>месечината заплови, ѕвездата потона,</p><p>на ноќното небо, покриено со шупливи капаци,</p><p>нема ништо освен болка,</p><p>зошто постои сеќавање, осаменост и заборав.</p><p>Ноќ,</p><p>ми велиш млада сум и постојам,</p><p>месечината падна во водата,</p><p>езерото се затвори и сјае зелено,</p><p>брановите се тивки,</p><p>пената исто,</p><p>како тажна тупаница,</p><p>ги зграпчува мртвите и им објаснува,</p><p>ги тресе, ги удира од карпите и ги распрснува.</p><p>Сеуште се мртви,</p><p>се шират и покриваат</p><p>и не прават бучава.</p><p>Ноќ,</p><p>речиси совршена,</p><p>не знам зошто пишувам,</p><p>зборовите ме ужаснуваат,</p><p>не знам од каде доаѓаат,</p><p>не знам дали заминуваат,</p><p>не знам зошто сум им верна,</p><p>не сум поет,</p><p>тие песни кои се пишуваат со ветрот,</p><p>доаѓаат кога сѐ ќе ти одземат...</p><p>После тоа што се случи</p><p>не сакам да гледам во огледало, </p><p>ни во луѓе,</p><p>не умеам да се молам со шепот,</p><p>а ни гласно,</p><p>после тоа,</p><p>од верба останаа неколку зрна од бројаница,</p><p>од сон неколку таблети,</p><p>после тоа, </p><p>не помнам за што служи телото,</p><p>се плашам да бидам сакана,</p><p>после тоа,</p><p>не користам допир.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 371506, member: 3868"] Ноќ, свежа летна ноќ, месечината заплови, ѕвездата потона, на ноќното небо, покриено со шупливи капаци, нема ништо освен болка, зошто постои сеќавање, осаменост и заборав. Ноќ, ми велиш млада сум и постојам, месечината падна во водата, езерото се затвори и сјае зелено, брановите се тивки, пената исто, како тажна тупаница, ги зграпчува мртвите и им објаснува, ги тресе, ги удира од карпите и ги распрснува. Сеуште се мртви, се шират и покриваат и не прават бучава. Ноќ, речиси совршена, не знам зошто пишувам, зборовите ме ужаснуваат, не знам од каде доаѓаат, не знам дали заминуваат, не знам зошто сум им верна, не сум поет, тие песни кои се пишуваат со ветрот, доаѓаат кога сѐ ќе ти одземат... После тоа што се случи не сакам да гледам во огледало, ни во луѓе, не умеам да се молам со шепот, а ни гласно, после тоа, од верба останаа неколку зрна од бројаница, од сон неколку таблети, после тоа, не помнам за што служи телото, се плашам да бидам сакана, после тоа, не користам допир. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom