Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 370802" data-attributes="member: 3190"><p>Зборови</p><p></p><p>Зборови демонски недостигаат,</p><p>зборови ко априлска шега се бунтуваат,</p><p>зборови послушни што никој не ги допира,</p><p>во овој свет кој е само илузија,</p><p>заборавена меѓу првиот и последниот здив,</p><p>ко бран што не го познава својот брег,</p><p>зборови потребни,</p><p>некогаш носеа срце во градиве,</p><p>сега веќе не знам што се,</p><p>добро,</p><p>такви нека бидат,</p><p>секако ми значат,</p><p>дочекани со бегалецот заразен од самогласки,</p><p>кои песна пеат,</p><p>заколнати под бремето на тагата,</p><p>што не го дочека своето раѓање,</p><p>како што сѐ е минливо и потрошно,</p><p>во душите на живите кај што сонцето заоѓа,</p><p>зборови дозволени,</p><p>пред немите ѕвезди,</p><p>после толку обиди,</p><p>болат,</p><p>ко непреболена љубов,</p><p>од скапоцен ѓердан,</p><p>издлабен од босите копнежи,</p><p>кои заспиваат во огнот на дивите булки.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 370802, member: 3190"] Зборови Зборови демонски недостигаат, зборови ко априлска шега се бунтуваат, зборови послушни што никој не ги допира, во овој свет кој е само илузија, заборавена меѓу првиот и последниот здив, ко бран што не го познава својот брег, зборови потребни, некогаш носеа срце во градиве, сега веќе не знам што се, добро, такви нека бидат, секако ми значат, дочекани со бегалецот заразен од самогласки, кои песна пеат, заколнати под бремето на тагата, што не го дочека своето раѓање, како што сѐ е минливо и потрошно, во душите на живите кај што сонцето заоѓа, зборови дозволени, пред немите ѕвезди, после толку обиди, болат, ко непреболена љубов, од скапоцен ѓердан, издлабен од босите копнежи, кои заспиваат во огнот на дивите булки. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom