Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 370743" data-attributes="member: 3868"><p>Впиј ја ноќта, како да ќе нема друга,</p><p>вдиши ја ноќта, пробивајќи се меѓу ребрата на ѕвездите,</p><p>испиши песна, на кожата што ти е најблиску,</p><p>никој не ќе умее да ја прочита,</p><p>само тебе ќе те потсети секогаш,</p><p>на еден сон,</p><p>на еден дом,</p><p>на постојаната борба меѓу огнот и дождот.</p><p>Нешто ќе ти биде премногу,</p><p>нешто ќе ти недостига,</p><p>не сакам кога зборуваш за провалијата меѓу зборовите и надежта,</p><p>не сме дораснати да скокнеме во неа,</p><p>ние во целост сме прозрачни капки на илузијата,</p><p>не сакам кога зборуваш за стравот што ни го следи чекорот,</p><p>нам ни е омилено губењето на правите патеки.</p><p>Зборувај ми,</p><p>со тие капки кои удираат по парапетот,</p><p>да знам дека секоја капка е твој бакнеж.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 370743, member: 3868"] Впиј ја ноќта, како да ќе нема друга, вдиши ја ноќта, пробивајќи се меѓу ребрата на ѕвездите, испиши песна, на кожата што ти е најблиску, никој не ќе умее да ја прочита, само тебе ќе те потсети секогаш, на еден сон, на еден дом, на постојаната борба меѓу огнот и дождот. Нешто ќе ти биде премногу, нешто ќе ти недостига, не сакам кога зборуваш за провалијата меѓу зборовите и надежта, не сме дораснати да скокнеме во неа, ние во целост сме прозрачни капки на илузијата, не сакам кога зборуваш за стравот што ни го следи чекорот, нам ни е омилено губењето на правите патеки. Зборувај ми, со тие капки кои удираат по парапетот, да знам дека секоја капка е твој бакнеж. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom