Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 370644" data-attributes="member: 3190"><p>Би сакал да ти напишам сонет,</p><p>од твоите усни обоен,</p><p>кога би ми се насмеала барем еднаш, а да не ме презираш,</p><p>би се откажал од минатото,</p><p>доколку ми ги покажеш несошиените места на твоето распукано срце,</p><p>така откажан од себе,</p><p>ќе најдам начин да повторно станеме ние,</p><p>кога би ме допрела со твоите студени прсти, барем еднаш,</p><p>без да ми ги покажеш сите твои лутања и страдања,</p><p>кога ќе станеш чувар на моето тихување, ќе се заљубам повторно во тебе,</p><p>а мојот поглед ќе стане предворје на смртта,</p><p>чезнејќи за истиот сон кој го газиш жедна со чекори боси,</p><p>шепотејќи ги овие стихови,</p><p>кои стихови не се,</p><p>само збунети зборови кои ги исфрла душава врз докот на ноќта,</p><p>моја и твоја,</p><p>која го дели мојот здив блед со твојот млад и полн со оган,</p><p>од кој крвта ми гори,</p><p>после безброј умирања и жигосани тела,</p><p>кои некогаш ги носев,</p><p>со кои некогаш те просев,</p><p>да би те допрел сега со сите нив,</p><p>нов во времето кое стои,</p><p>под искинатото небо и ѕвездите кои клечат покорно до бескрај,</p><p>стравувајќи дека нема да го исполнам сето она што со тишината ти го зборам,</p><p>во прашината напоена со планинската роса,</p><p>која некако ја лекуваат непреболената љубов,</p><p>посакувајќи го вкусот на твоите усни и рамења,</p><p>посакувајќи те моја и ничија.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 370644, member: 3190"] Би сакал да ти напишам сонет, од твоите усни обоен, кога би ми се насмеала барем еднаш, а да не ме презираш, би се откажал од минатото, доколку ми ги покажеш несошиените места на твоето распукано срце, така откажан од себе, ќе најдам начин да повторно станеме ние, кога би ме допрела со твоите студени прсти, барем еднаш, без да ми ги покажеш сите твои лутања и страдања, кога ќе станеш чувар на моето тихување, ќе се заљубам повторно во тебе, а мојот поглед ќе стане предворје на смртта, чезнејќи за истиот сон кој го газиш жедна со чекори боси, шепотејќи ги овие стихови, кои стихови не се, само збунети зборови кои ги исфрла душава врз докот на ноќта, моја и твоја, која го дели мојот здив блед со твојот млад и полн со оган, од кој крвта ми гори, после безброј умирања и жигосани тела, кои некогаш ги носев, со кои некогаш те просев, да би те допрел сега со сите нив, нов во времето кое стои, под искинатото небо и ѕвездите кои клечат покорно до бескрај, стравувајќи дека нема да го исполнам сето она што со тишината ти го зборам, во прашината напоена со планинската роса, која некако ја лекуваат непреболената љубов, посакувајќи го вкусот на твоите усни и рамења, посакувајќи те моја и ничија. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom