Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 370628" data-attributes="member: 3190"><p>Има еден лик во мојот живот кој многу го сакам,</p><p>многу е бунтовен,</p><p>постојано ме критикува,</p><p>се однесува како да ми е бог,</p><p>на фототапет ги лепи сите мои мани и пороци,</p><p>душата ми ја одзема,</p><p>па ми ја враќа,</p><p>се трудам да ја сфатам ама никако не ми оди,</p><p>а таа доаѓа ко плима сонлива да ме разбуди интересно.</p><p>Кога сакам да сум сам таа ко облак кружи и не ми дава мир со мислите мои ко да се нејзини,</p><p>ќе заврне намерно да ги избрише така лесно ко пот на чело со рака.</p><p>Кога сакам да си ја видам сенката моја, таа ќе се потурне до неа да биде наша. </p><p>Ме нервира секогаш кога сакам да не бидам сакан и секогаш ќе најде изговор кој не ми се допаѓа.</p><p>Понекогаш сака да ми нанесе лесни телесни повреди кога забегувам таму горе, најгоре кај што не може да ме допре,</p><p>но сепак и тогаш знам да ја сакам.</p><p>Кога небото беше најтемно таа ги воскресна сите ѕвезди и ми го донесе совршениот оган на прометеј врз дланкиве,</p><p>да запишам уште еден живот во мене, за неа, се потруди и успеа.</p><p>Жив сум со неа, не две години колку минаа откако се спријателивме, туку две илјади години,</p><p>а таа сеуште ме клоца босонога и ја трпам,</p><p>само затоа што не ме продаде ко љубов ефтина,</p><p>само затоа што е посебна,</p><p>горчлива и едноставна,</p><p>како мене.</p><p>Има еден лик во мојот живот кој со него почна се од почеток,</p><p>почеток крај што нема.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 370628, member: 3190"] Има еден лик во мојот живот кој многу го сакам, многу е бунтовен, постојано ме критикува, се однесува како да ми е бог, на фототапет ги лепи сите мои мани и пороци, душата ми ја одзема, па ми ја враќа, се трудам да ја сфатам ама никако не ми оди, а таа доаѓа ко плима сонлива да ме разбуди интересно. Кога сакам да сум сам таа ко облак кружи и не ми дава мир со мислите мои ко да се нејзини, ќе заврне намерно да ги избрише така лесно ко пот на чело со рака. Кога сакам да си ја видам сенката моја, таа ќе се потурне до неа да биде наша. Ме нервира секогаш кога сакам да не бидам сакан и секогаш ќе најде изговор кој не ми се допаѓа. Понекогаш сака да ми нанесе лесни телесни повреди кога забегувам таму горе, најгоре кај што не може да ме допре, но сепак и тогаш знам да ја сакам. Кога небото беше најтемно таа ги воскресна сите ѕвезди и ми го донесе совршениот оган на прометеј врз дланкиве, да запишам уште еден живот во мене, за неа, се потруди и успеа. Жив сум со неа, не две години колку минаа откако се спријателивме, туку две илјади години, а таа сеуште ме клоца босонога и ја трпам, само затоа што не ме продаде ко љубов ефтина, само затоа што е посебна, горчлива и едноставна, како мене. Има еден лик во мојот живот кој со него почна се од почеток, почеток крај што нема. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom