Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 370216" data-attributes="member: 3190"><p>Некогаш го имавме овој ден,</p><p>што личи на тебе,</p><p>на мене,</p><p>близок на срцето,</p><p>истечен во него со крвта на твојата љубов,</p><p>исти се прстиве и сега што те допираа тогаш,</p><p>и усниве што те бакнуваа некогаш,</p><p>неми и горчливи,</p><p>а толку посакувани,</p><p>очиве се само збунети,</p><p>заплеткани во сребрената луна,</p><p>далеку од тебе,</p><p>од мене,</p><p>од сето она што го живеевме гладни и жедни,</p><p>во таа иста ноќ,</p><p>како оваа,</p><p>во која се дарувавме со зборови</p><p>волшебни и мечтаевме до догор,</p><p>со светлост и мрак,</p><p>мојот и твојот,</p><p>не ќе ги смениш ти,</p><p>ниту јас,</p><p>векуваш ти со нив,</p><p>векувам и јас,</p><p>прости ми што не те љубев како што знаев и заслужуваш со силата твоја една,</p><p>растопена грубо и нежно,</p><p>во телово,</p><p>кога ми беше потребна со двете,</p><p>тие слова што ја хранеа душава,</p><p>тие прегратки тогаш и сега,</p><p>но топло е во градиве,</p><p>кога ќе ги спуштам дланкиве врз нив,</p><p>за тебе,</p><p>од тебе,</p><p>за денот да ми биде радосен,</p><p>како овој и некогаш истиот,</p><p>заљубен,</p><p>толку носталгичен,</p><p>во спомените кои не се љубов,</p><p>поделен меѓу полноќта,</p><p>моја и твоја.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 370216, member: 3190"] Некогаш го имавме овој ден, што личи на тебе, на мене, близок на срцето, истечен во него со крвта на твојата љубов, исти се прстиве и сега што те допираа тогаш, и усниве што те бакнуваа некогаш, неми и горчливи, а толку посакувани, очиве се само збунети, заплеткани во сребрената луна, далеку од тебе, од мене, од сето она што го живеевме гладни и жедни, во таа иста ноќ, како оваа, во која се дарувавме со зборови волшебни и мечтаевме до догор, со светлост и мрак, мојот и твојот, не ќе ги смениш ти, ниту јас, векуваш ти со нив, векувам и јас, прости ми што не те љубев како што знаев и заслужуваш со силата твоја една, растопена грубо и нежно, во телово, кога ми беше потребна со двете, тие слова што ја хранеа душава, тие прегратки тогаш и сега, но топло е во градиве, кога ќе ги спуштам дланкиве врз нив, за тебе, од тебе, за денот да ми биде радосен, како овој и некогаш истиот, заљубен, толку носталгичен, во спомените кои не се љубов, поделен меѓу полноќта, моја и твоја. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom