Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 370061" data-attributes="member: 2223"><p>Немо гледам во ѕидот бел пред мене,</p><p>полека оживувајќи слики во него,</p><p>бледилото на минатото</p><p>се појасно станува,</p><p>емоционална еволуција, </p><p>душа во тело</p><p>и плач на новороденче,</p><p>на коските парче месо,</p><p>разиграна зеница во очите,</p><p>мала брчка исцртана <u>на</u> образот..</p><p>И убаво е,</p><p>толку многу има таму, </p><p>толку многу што во срцето длабоко се сокрило,</p><p>и почнува крвта да струи од него,</p><p>и јуриша кон мозокот,</p><p>со брзина на светлината навираат спомени,</p><p>чинам стари албуми со слики ми минуваат низ рацеве,</p><p>ми ги будат сите сетила, </p><p>со времето заспани, </p><p>во очите се будат солзи, </p><p>ми недостигаа, </p><p>на трепките натежнуваат, </p><p>како вулкан да еруптирал во градиве чувствувам, </p><p>егзорцизам на срцево, </p><p>страв од нешто непознато или само заборавено се прашувам, </p><p>но уживам во секоја секунда, </p><p>како во последниот гриз од убав колач</p><p>небаре секој час ќе исчезне, </p><p>но тука е, се посилно е, </p><p>како ураган сеуште беснее во мене,</p><p>милувајќи ги годините на моето лице, </p><p>љубејќи го одразот мој во огледало, низ призмата на иднината соголен, </p><p>закачено на ѕидот бел, </p><p>со едно посебно минато порабен.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 370061, member: 2223"] Немо гледам во ѕидот бел пред мене, полека оживувајќи слики во него, бледилото на минатото се појасно станува, емоционална еволуција, душа во тело и плач на новороденче, на коските парче месо, разиграна зеница во очите, мала брчка исцртана [U]на[/U] образот.. И убаво е, толку многу има таму, толку многу што во срцето длабоко се сокрило, и почнува крвта да струи од него, и јуриша кон мозокот, со брзина на светлината навираат спомени, чинам стари албуми со слики ми минуваат низ рацеве, ми ги будат сите сетила, со времето заспани, во очите се будат солзи, ми недостигаа, на трепките натежнуваат, како вулкан да еруптирал во градиве чувствувам, егзорцизам на срцево, страв од нешто непознато или само заборавено се прашувам, но уживам во секоја секунда, како во последниот гриз од убав колач небаре секој час ќе исчезне, но тука е, се посилно е, како ураган сеуште беснее во мене, милувајќи ги годините на моето лице, љубејќи го одразот мој во огледало, низ призмата на иднината соголен, закачено на ѕидот бел, со едно посебно минато порабен. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom