Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 370059" data-attributes="member: 3868"><p>Пајажинеста жица,</p><p>ги спојува сонот и бескрајот,</p><p>и на неа јас,</p><p>нога пред нога,</p><p>едната рака кон тебе,</p><p>другата се губи низ универзумот,</p><p>од дното само чекор ме дели,</p><p>балансирам,</p><p>а уморна сум,</p><p>би требало да се навикнев до сега,</p><p>но што е болката ако не сол на рана,</p><p>тага во срцето</p><p>и маска од среќа на лицето,</p><p>во циркузот на непотребното,</p><p>не постои среќа, среќнику.</p><p>Не знам дали ќе можам,</p><p>уште еден ден...еден крик,</p><p>сѐ во мене копнее да се предаде,</p><p>и сенката што гордо ми го пратеше одот,</p><p>подвила плеќи,</p><p>изнемоштена и бедна,</p><p>како со мене да патела,</p><p>како да пие од мојата црна крв,</p><p>ја гледам и презир ја заменува болката,</p><p>гледам во својот безвреден и прашлив лик,</p><p>толку сум уморна...</p><p>Не знам дали ќе можам,</p><p>уште една ноќ...еден врисок,</p><p>последен,</p><p>на мене е ред,</p><p>за таму каде што нема ред,</p><p>да искапе последната капка од животов,</p><p>горчлив пелин,</p><p>мојата болка на твоето уво,</p><p>тишина,</p><p>не постои среќа, среќнику.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 370059, member: 3868"] Пајажинеста жица, ги спојува сонот и бескрајот, и на неа јас, нога пред нога, едната рака кон тебе, другата се губи низ универзумот, од дното само чекор ме дели, балансирам, а уморна сум, би требало да се навикнев до сега, но што е болката ако не сол на рана, тага во срцето и маска од среќа на лицето, во циркузот на непотребното, не постои среќа, среќнику. Не знам дали ќе можам, уште еден ден...еден крик, сѐ во мене копнее да се предаде, и сенката што гордо ми го пратеше одот, подвила плеќи, изнемоштена и бедна, како со мене да патела, како да пие од мојата црна крв, ја гледам и презир ја заменува болката, гледам во својот безвреден и прашлив лик, толку сум уморна... Не знам дали ќе можам, уште една ноќ...еден врисок, последен, на мене е ред, за таму каде што нема ред, да искапе последната капка од животов, горчлив пелин, мојата болка на твоето уво, тишина, не постои среќа, среќнику. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom