Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 370058" data-attributes="member: 3190"><p>За среќа уморен сум од сѐ,</p><p>и не ме допира ништо,</p><p>не ќе ме престигнеш никогаш во тој умор и тоа ништо,</p><p>некако чудно не се стигнавме некаде,</p><p>ти во мене пред години неколку,</p><p>без нас,</p><p>а јас застанат со нас врз сето минато растопено асфалтно под нозеве,</p><p>и да го слогуваш сето ова не ќе звучи ко певлива песна,</p><p>ќе биде шанса прва,</p><p>која не ќе ја исполни ниту еден смртник,</p><p>ниту ти бесмртна,</p><p>ќе бидам сам со боговите насмеан,</p><p>вечно сам,</p><p>како капка дожд,</p><p>од небото до земјата,</p><p>што паѓа и ќе погоди нечие лице,</p><p>сосем случајно,</p><p>но не и твоето,</p><p>а се баравме подеднакво,</p><p>се баравме во некое чудно меѓувреме,</p><p>некаде длабоко во мене,</p><p>некаде во тебе,</p><p>за среќа твоја ти никогаш не можеше пред мене,</p><p>а да тргнеше прва,</p><p>кој би се сетил на тоа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 370058, member: 3190"] За среќа уморен сум од сѐ, и не ме допира ништо, не ќе ме престигнеш никогаш во тој умор и тоа ништо, некако чудно не се стигнавме некаде, ти во мене пред години неколку, без нас, а јас застанат со нас врз сето минато растопено асфалтно под нозеве, и да го слогуваш сето ова не ќе звучи ко певлива песна, ќе биде шанса прва, која не ќе ја исполни ниту еден смртник, ниту ти бесмртна, ќе бидам сам со боговите насмеан, вечно сам, како капка дожд, од небото до земјата, што паѓа и ќе погоди нечие лице, сосем случајно, но не и твоето, а се баравме подеднакво, се баравме во некое чудно меѓувреме, некаде длабоко во мене, некаде во тебе, за среќа твоја ти никогаш не можеше пред мене, а да тргнеше прва, кој би се сетил на тоа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom