Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 368742" data-attributes="member: 3190"><p>Би сакал да можев да заминам,</p><p>но твоите прамени се како синџири златни,</p><p>расцветани и нанижани околу мојот врат,</p><p>во сенка и на сонце исти,</p><p>безвремени,</p><p>би сакал да застанам онаму каде што не можеш ти,</p><p>но не сакам да продолжам каде не сакаш ти,</p><p>толку многу сакам сѐ што не сакаш ти, кога научив да сакам,</p><p>но не сакам,</p><p>само затоа што знаеш да ме насмееш и расплачеш,</p><p>без да знаеш,</p><p>да можев да го мразам денот кога те запознав,</p><p>но не знам,</p><p>затоа што во ноќта си толку убава и кревка светлина и знаеш да ми кажеш нежен збор кога ми е толку потребен,</p><p>од злоба која не ми е позната ќе речам само понекогаш,</p><p>за да не истечеш целата во мене,</p><p>за мене си повеќе од добра причина да не заглавам во ноќта со тажни стихови и никогаш не ќе ти го простам тоа,</p><p>сиве овие години давав некому од себе,</p><p>парче живот за ткаенина свилена,</p><p>ограбен бев,</p><p>но најсреќен сум кога земам од тебе, сега и овде кога си тука,</p><p>далеку од минатото и иднината,</p><p>си ми едно небо со диви облаци,</p><p>со две ѕвезди мои питоми,</p><p>од очите ти,</p><p>во срцево запишани,</p><p>нека останат тие во мене следните илјада години,</p><p>а потоа кој знае,</p><p>можеби ќе заминат,</p><p>а можеби и ќе ме забременат,</p><p>со вечноста на љубовта.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 368742, member: 3190"] Би сакал да можев да заминам, но твоите прамени се како синџири златни, расцветани и нанижани околу мојот врат, во сенка и на сонце исти, безвремени, би сакал да застанам онаму каде што не можеш ти, но не сакам да продолжам каде не сакаш ти, толку многу сакам сѐ што не сакаш ти, кога научив да сакам, но не сакам, само затоа што знаеш да ме насмееш и расплачеш, без да знаеш, да можев да го мразам денот кога те запознав, но не знам, затоа што во ноќта си толку убава и кревка светлина и знаеш да ми кажеш нежен збор кога ми е толку потребен, од злоба која не ми е позната ќе речам само понекогаш, за да не истечеш целата во мене, за мене си повеќе од добра причина да не заглавам во ноќта со тажни стихови и никогаш не ќе ти го простам тоа, сиве овие години давав некому од себе, парче живот за ткаенина свилена, ограбен бев, но најсреќен сум кога земам од тебе, сега и овде кога си тука, далеку од минатото и иднината, си ми едно небо со диви облаци, со две ѕвезди мои питоми, од очите ти, во срцево запишани, нека останат тие во мене следните илјада години, а потоа кој знае, можеби ќе заминат, а можеби и ќе ме забременат, со вечноста на љубовта. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom