Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 368561" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'">Нешто од она што е <strong><a href="https://heptagramxi.wordpress.com/category/%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0/">„моја поезија“</a></strong> пишувана на блогот... ова е пишувано 2016-та, но создадено е многу одамна...</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><strong>Вратете ме на Огнот</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Ако е Живот само она по кое што Kопнееме,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Вратете ме на Огнот!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Ако е Живот само Смртта,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">тогаш вратете ме на Огнот.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Кога Времињата ќе престанат да постојат,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Kога Здивот ќе се скамени</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">помеѓу Смртта и Животот,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Kога Водата ќе престане да тече</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">и ќе бара одмор од вечното шепотење,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Kога Земјата ќе го замрази Ветрот</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">и неговото вечно лутање,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Kога Љубовта со нож-заблуда</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">ќе престане да убива,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Kога Имињата</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">ќе бидат само спомен на Иднината,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Kога Минатото ќе се помеша со Вечноста </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">-Убијте ме.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Убијте ме со мисла.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Со Ветер сличен на празнина</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">пратете глас-самотија,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">да талка, бара души самотни,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">вечни талкачи низ Ништото,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">да бара Заборав…</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Убијте ме со Човечност, со Збор…</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Но,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Вратете ме на Огнот,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Последното мое и твое почивалиште,</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Тајна над Тајните.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 368561, member: 2897"] [FONT=Georgia]Нешто од она што е [B][URL='https://heptagramxi.wordpress.com/category/%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0/']„моја поезија“[/URL][/B] пишувана на блогот... ова е пишувано 2016-та, но создадено е многу одамна... [SIZE=4][B]Вратете ме на Огнот[/B][/SIZE] Ако е Живот само она по кое што Kопнееме, Вратете ме на Огнот! Ако е Живот само Смртта, тогаш вратете ме на Огнот. Кога Времињата ќе престанат да постојат, Kога Здивот ќе се скамени помеѓу Смртта и Животот, Kога Водата ќе престане да тече и ќе бара одмор од вечното шепотење, Kога Земјата ќе го замрази Ветрот и неговото вечно лутање, Kога Љубовта со нож-заблуда ќе престане да убива, Kога Имињата ќе бидат само спомен на Иднината, Kога Минатото ќе се помеша со Вечноста -Убијте ме. Убијте ме со мисла. Со Ветер сличен на празнина пратете глас-самотија, да талка, бара души самотни, вечни талкачи низ Ништото, да бара Заборав… Убијте ме со Човечност, со Збор… Но, Вратете ме на Огнот, Последното мое и твое почивалиште, Тајна над Тајните.[/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom