Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 366578" data-attributes="member: 3868"><p>Ќе пронајдеш совршена топлина во нечија прегратка,</p><p>па сите други ќе ти бидат ладни и туѓи,</p><p>ќе се пронајдеш во нечии очи,</p><p>па секој друг поглед ќе ти биде празен и далечен.</p><p>Има едни очи...</p><p>Сѐ ми се..</p><p>Ги зјапам секоја ноќ,</p><p>пред да ги затворам моите.</p><p>Ќе се замисли човек,</p><p>па ќе замине каде му е најмило,</p><p>ќе почне да посакува,</p><p>па оди запри ја желбата.</p><p>Наречи го судбина,</p><p>тоа што ти припаѓам,</p><p>наречи го сон,</p><p>тоа што ми припаѓаш.</p><p>Чувај ме.</p><p>Ништо повеќе не треба.</p><p>Што е мојата слобода</p><p>без лет со тебе?</p><p>Што е мојата храброст</p><p>без слабост пред тебе?</p><p>Што е моето сѐ</p><p>без ти до мене?</p><p>Ништо е...</p><p>Без тебе, ништо е сѐ.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 366578, member: 3868"] Ќе пронајдеш совршена топлина во нечија прегратка, па сите други ќе ти бидат ладни и туѓи, ќе се пронајдеш во нечии очи, па секој друг поглед ќе ти биде празен и далечен. Има едни очи... Сѐ ми се.. Ги зјапам секоја ноќ, пред да ги затворам моите. Ќе се замисли човек, па ќе замине каде му е најмило, ќе почне да посакува, па оди запри ја желбата. Наречи го судбина, тоа што ти припаѓам, наречи го сон, тоа што ми припаѓаш. Чувај ме. Ништо повеќе не треба. Што е мојата слобода без лет со тебе? Што е мојата храброст без слабост пред тебе? Што е моето сѐ без ти до мене? Ништо е... Без тебе, ништо е сѐ. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom