Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 366576" data-attributes="member: 3190"><p>Измеѓу лагата и вистината,</p><p>можеш ли да ја напишеш болката на бели листови,</p><p>со прсти од сенки,</p><p>или не можеш.</p><p>Ќе ја сменат ли нијансата тие,</p><p>како овенатите во есента,</p><p>или ќе останат вечно млади.</p><p>Ќе беше ли подобро да бевме стари,</p><p>толку едноставни.</p><p>Да го миневме заедно сето она што можевме и не можевме сега, а како круна на сето тоа,</p><p>брчките ќе ни личеа толку убави ко првиот мејкап на нечие ново лице.</p><p>Сѐ ќе заборавевме, смеејќи се со полни срца, гледајќи долго во синото небо, барајќи ја од хоризонтот да пристигне таа една љубов во раскошна кочија за да се распостели цветно пред нас,</p><p>а дур ноќта стаса,</p><p>ќе се обои таа во индиго,</p><p>од самата квечерина,</p><p>за мене,</p><p>за тебе,</p><p>за сите што некогаш љубеле и ќе љубат, поинаку.</p><p>Измеѓу лагата и вистината,</p><p>верувај ми,</p><p>ќе продолжиме ние да дишеме во нечии туѓи вжештени ребра,</p><p>со сончеви прамени,</p><p>и ќе се вратиме повторно преку образите на дождот,</p><p>натопувајќи слични прегратки,</p><p>милувајќи лица налик на нашите,</p><p>со исти сништа,</p><p>жедни за една поинаква биднина,</p><p>а во неа јас и ти,</p><p>штотуку родени,</p><p>ти во мене,</p><p>јас во тебе,</p><p>секој пат сѐ поголеми.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 366576, member: 3190"] Измеѓу лагата и вистината, можеш ли да ја напишеш болката на бели листови, со прсти од сенки, или не можеш. Ќе ја сменат ли нијансата тие, како овенатите во есента, или ќе останат вечно млади. Ќе беше ли подобро да бевме стари, толку едноставни. Да го миневме заедно сето она што можевме и не можевме сега, а како круна на сето тоа, брчките ќе ни личеа толку убави ко првиот мејкап на нечие ново лице. Сѐ ќе заборавевме, смеејќи се со полни срца, гледајќи долго во синото небо, барајќи ја од хоризонтот да пристигне таа една љубов во раскошна кочија за да се распостели цветно пред нас, а дур ноќта стаса, ќе се обои таа во индиго, од самата квечерина, за мене, за тебе, за сите што некогаш љубеле и ќе љубат, поинаку. Измеѓу лагата и вистината, верувај ми, ќе продолжиме ние да дишеме во нечии туѓи вжештени ребра, со сончеви прамени, и ќе се вратиме повторно преку образите на дождот, натопувајќи слични прегратки, милувајќи лица налик на нашите, со исти сништа, жедни за една поинаква биднина, а во неа јас и ти, штотуку родени, ти во мене, јас во тебе, секој пат сѐ поголеми. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom