Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 365336" data-attributes="member: 3190"><p>Ги сакам,</p><p>сите оние мали нешта што се нарекуваат живот,</p><p>чисти и нечисти,</p><p>трезни и пијани,</p><p>под мугрите, сонцето, квечерините,</p><p>небото,</p><p>ѕвездите сокриени и откриени,</p><p>поетични.</p><p>Ги сакам луѓето,</p><p>оние светлите во ноќта и невидливите во денот,</p><p>грижливите,</p><p>доблесните, филантропите, сонливите,</p><p>и оние со по некој демон сосем случајно залутан во ангелите.</p><p>Ги сакам сите годишни времиња посебно и волшебниот конец кој ги порабува со годините,</p><p>младите, средовечните и старите,</p><p>расцутени, топли, дождливи, па дури и оние ледени, во свилена чаша растопени со роса на усните.</p><p>Се појави и те засакав кога ми беше најпотребна,</p><p>има среќа во сакањето,</p><p>јас верувам во неа,</p><p>во тебе и создаденото,</p><p>од очиве,</p><p>за твоите,</p><p>со љубов дарувано,</p><p>оргазмично и духовито,</p><p>човечки и вистинито,</p><p>и не ми е важно дали си од бога извајана, или си искра од пеколот,</p><p>или потекнуваш од некоја оригинална приказна одамна напишана,</p><p>ти си најубавата креација,</p><p>која се уште трепери волшебно во преграткиве виножитни,</p><p>една си,</p><p>во мојата тишина разбудена,</p><p>засекогаш на дланкиве запишана,</p><p>со кои го допрев твојот олтар,</p><p>за моето срце.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 365336, member: 3190"] Ги сакам, сите оние мали нешта што се нарекуваат живот, чисти и нечисти, трезни и пијани, под мугрите, сонцето, квечерините, небото, ѕвездите сокриени и откриени, поетични. Ги сакам луѓето, оние светлите во ноќта и невидливите во денот, грижливите, доблесните, филантропите, сонливите, и оние со по некој демон сосем случајно залутан во ангелите. Ги сакам сите годишни времиња посебно и волшебниот конец кој ги порабува со годините, младите, средовечните и старите, расцутени, топли, дождливи, па дури и оние ледени, во свилена чаша растопени со роса на усните. Се појави и те засакав кога ми беше најпотребна, има среќа во сакањето, јас верувам во неа, во тебе и создаденото, од очиве, за твоите, со љубов дарувано, оргазмично и духовито, човечки и вистинито, и не ми е важно дали си од бога извајана, или си искра од пеколот, или потекнуваш од некоја оригинална приказна одамна напишана, ти си најубавата креација, која се уште трепери волшебно во преграткиве виножитни, една си, во мојата тишина разбудена, засекогаш на дланкиве запишана, со кои го допрев твојот олтар, за моето срце. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom