Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 361486" data-attributes="member: 3868"><p>Ноќва е една од оние со тага преполни,</p><p>како смарагди во темнината на стара калдрма растурени</p><p>сјаат солзи на перница бела.</p><p>Ноќва нема сон за мене</p><p>себично ми го одзеде</p><p>го фрли каде рацете не ми стигнуваат,</p><p>каде дланките не допираат</p><p>ниту пак очите трнливо што боцкаат можат да го видат.</p><p>Утрата чисти ти ги дарував</p><p>денот исполнет со смеа,</p><p>и последното Добра ноќ</p><p>е резервирано само за тебе</p><p>Зарем не го заслужив сонот?</p><p>Барем не оди,</p><p>остани заедно ќе бидеме будни,</p><p>остани да те допрам на образот</p><p>бришејќи ја солзата твоја, а ти мојата,</p><p>да не издадат проклетите што отров душите ги труе.</p><p>Не оди,</p><p>остани да те прегрнам таго моја,</p><p>остани да видиш како крварат усните што не знаат да лажат.</p><p>Треперам и ти крадам една воздишка,</p><p>не можам да ти помогнам, да си помогнам,</p><p>немоќна стојам пред мозаикот,</p><p>фалат две несовршени парчиња</p><p>кои никогаш не можат да се состават.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 361486, member: 3868"] Ноќва е една од оние со тага преполни, како смарагди во темнината на стара калдрма растурени сјаат солзи на перница бела. Ноќва нема сон за мене себично ми го одзеде го фрли каде рацете не ми стигнуваат, каде дланките не допираат ниту пак очите трнливо што боцкаат можат да го видат. Утрата чисти ти ги дарував денот исполнет со смеа, и последното Добра ноќ е резервирано само за тебе Зарем не го заслужив сонот? Барем не оди, остани заедно ќе бидеме будни, остани да те допрам на образот бришејќи ја солзата твоја, а ти мојата, да не издадат проклетите што отров душите ги труе. Не оди, остани да те прегрнам таго моја, остани да видиш како крварат усните што не знаат да лажат. Треперам и ти крадам една воздишка, не можам да ти помогнам, да си помогнам, немоќна стојам пред мозаикот, фалат две несовршени парчиња кои никогаш не можат да се состават. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom