Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 349153" data-attributes="member: 3190"><p>Мојата песна не е поубава од ноќта,</p><p>ако квечерината не ја пеплосаш со твојата жед,</p><p>мојот чекор не е чекор,</p><p>кој одминува каде стоиш ти,</p><p>ако не те сонив,</p><p>како ќе продолжев,</p><p>без тој белег љубовен,</p><p>што остана да твори од срцево,</p><p>кон тебе и за тебе,</p><p>зарем можев,</p><p>никогаш да не те сретнам,</p><p>знам,</p><p>се баравме подеднакво,</p><p>а можеби и се одминавме некаде во денот, незнаејќи,</p><p>случајно да се препознаеме во очите,</p><p>и видиме барем малку среќа,</p><p>да преживееме,</p><p>таму горе високо,</p><p>највисоко,</p><p>каде затреперува една волшебна светлина,</p><p>во која живеам со твоите мисли од ѕуница,</p><p>можеби тоа и не сме ние,</p><p>можеби вакви разделени и ние трепериме некому,</p><p>таму некаде од другата страна на таа длабока темнина,</p><p>давајќи им верба да продолжат,</p><p>јас нејзе,</p><p>ти нему,</p><p>но сме исти во таа несоница,</p><p>која немаше да постои,</p><p>да не бев толку далечен јас,</p><p>а толку недостижна ти.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 349153, member: 3190"] Мојата песна не е поубава од ноќта, ако квечерината не ја пеплосаш со твојата жед, мојот чекор не е чекор, кој одминува каде стоиш ти, ако не те сонив, како ќе продолжев, без тој белег љубовен, што остана да твори од срцево, кон тебе и за тебе, зарем можев, никогаш да не те сретнам, знам, се баравме подеднакво, а можеби и се одминавме некаде во денот, незнаејќи, случајно да се препознаеме во очите, и видиме барем малку среќа, да преживееме, таму горе високо, највисоко, каде затреперува една волшебна светлина, во која живеам со твоите мисли од ѕуница, можеби тоа и не сме ние, можеби вакви разделени и ние трепериме некому, таму некаде од другата страна на таа длабока темнина, давајќи им верба да продолжат, јас нејзе, ти нему, но сме исти во таа несоница, која немаше да постои, да не бев толку далечен јас, а толку недостижна ти. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom