Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 348921" data-attributes="member: 3190"><p>Не плачи,</p><p>остави нека дождот лие за двајцата,</p><p>слушни го само како силно капе,</p><p>тој кажува се што не знаев јас,</p><p>една душа е во него,</p><p>твоја е,</p><p>но не сега,</p><p>не овде,</p><p>поема која ја заборавам кога најмногу боли,</p><p>да залечам рана на срце,</p><p>не е така лесно кога го чекам сонот,</p><p>да ги видам твоите црни очи,</p><p>да најдам во нив мир за моите уморни очи,</p><p>ако бог даде,</p><p>немирен сум,</p><p>што сум прогонет да дишам без тебе,</p><p>во таа бледа месечина сама што во почината зора заспива,</p><p>и на своите темни и мазни крилја,</p><p>скршени носи,</p><p>на нечие небо со таа една ѕвезда,</p><p>северница,</p><p>под која тече оваа студена крв,</p><p>што заледува спомени,</p><p>од мене и тебе,</p><p>и мирисот наш бакнат,</p><p>знам и молчам,</p><p>не проколнувам,</p><p>залудна беше мојата рака подадена,</p><p>на таа наша прва средба,</p><p>која беше барут и збогум.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 348921, member: 3190"] Не плачи, остави нека дождот лие за двајцата, слушни го само како силно капе, тој кажува се што не знаев јас, една душа е во него, твоја е, но не сега, не овде, поема која ја заборавам кога најмногу боли, да залечам рана на срце, не е така лесно кога го чекам сонот, да ги видам твоите црни очи, да најдам во нив мир за моите уморни очи, ако бог даде, немирен сум, што сум прогонет да дишам без тебе, во таа бледа месечина сама што во почината зора заспива, и на своите темни и мазни крилја, скршени носи, на нечие небо со таа една ѕвезда, северница, под која тече оваа студена крв, што заледува спомени, од мене и тебе, и мирисот наш бакнат, знам и молчам, не проколнувам, залудна беше мојата рака подадена, на таа наша прва средба, која беше барут и збогум. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom