Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 348059" data-attributes="member: 3190"><p>Кога ми требаш себично</p><p></p><p>Има нешто во тебе,</p><p>што ме потсетува на мене,</p><p>во кое не сакам да верувам,</p><p>а така е магнетно заводливо,</p><p>ко невино перо жедно за небесно мастило,</p><p>за кое немаш одговор напишан,</p><p>со дланките врз потни стакла,</p><p>знаев,</p><p>без да ми кажеш било каква причина,</p><p>твојата мелодија од зборови ми е премногу блиска,</p><p>и притиска во денот по некоја мисла,</p><p>можеби затоа што се познаваме од некое минато,</p><p>во кое живеевме со исти соништа,</p><p>за сега да се сретнеме повторно,</p><p>кога ми требаш себично,</p><p>во сонот,</p><p>кој со меч го раздели од ноќта,</p><p>да ме разбудиш во него,</p><p>за да те видам во погребната поворка на моето срце,</p><p>полно со бледа вистина,</p><p>грдо и жигосано,</p><p>на кое му пријде и го бакна такво,</p><p>од толку,</p><p>само ти,</p><p>му даде крилја сончеви,</p><p>и канџи надежни,</p><p>да ја вратат сета сила на мелодијата во мене,</p><p>почиста и подлабока,</p><p>да те пронајде несебично,</p><p>кога ќе ти затреба.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 348059, member: 3190"] Кога ми требаш себично Има нешто во тебе, што ме потсетува на мене, во кое не сакам да верувам, а така е магнетно заводливо, ко невино перо жедно за небесно мастило, за кое немаш одговор напишан, со дланките врз потни стакла, знаев, без да ми кажеш било каква причина, твојата мелодија од зборови ми е премногу блиска, и притиска во денот по некоја мисла, можеби затоа што се познаваме од некое минато, во кое живеевме со исти соништа, за сега да се сретнеме повторно, кога ми требаш себично, во сонот, кој со меч го раздели од ноќта, да ме разбудиш во него, за да те видам во погребната поворка на моето срце, полно со бледа вистина, грдо и жигосано, на кое му пријде и го бакна такво, од толку, само ти, му даде крилја сончеви, и канџи надежни, да ја вратат сета сила на мелодијата во мене, почиста и подлабока, да те пронајде несебично, кога ќе ти затреба. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom