Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 347460" data-attributes="member: 3190"><p>Жигот на замисленоста</p><p></p><p>Жигот на замисленоста го созаде ти,</p><p>на дното од нашиот очај во кој се пронајдовме,</p><p>таму во тој негов лик ќе го видиш моето лице без маски,</p><p>да те потсети на тебе,</p><p>на сиот тој копнеж кој го сонуваш без да знаеш,</p><p>во него ќе видиш бакнеж од небото кој те прогонува,</p><p>како облак да те допре,</p><p>да донесе време кое чезнее за невреме,</p><p>ќе видиш дете со искрени очи и златна коса,</p><p>ќе видиш девојче со очи на ноќта и стихови од ѕвезди,</p><p>ќе слушнеш нечујни солзи,</p><p>кои живеат на твоите образи и умираат на моите меки прсти,</p><p>да би ја обоиле твојата насмевка во бол,</p><p>кој ти дава сила да го сопреш срцето мое кое ти припаѓа од раѓање,</p><p>да продолжи да отчукува таму каде не се сретнавме,</p><p>каде лисјата есенски оживеаа и ја претворија земјата во пролет шарена,</p><p>во рај кој ветува поубава иднина,</p><p>но не за тебе,</p><p>не за мене.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 347460, member: 3190"] Жигот на замисленоста Жигот на замисленоста го созаде ти, на дното од нашиот очај во кој се пронајдовме, таму во тој негов лик ќе го видиш моето лице без маски, да те потсети на тебе, на сиот тој копнеж кој го сонуваш без да знаеш, во него ќе видиш бакнеж од небото кој те прогонува, како облак да те допре, да донесе време кое чезнее за невреме, ќе видиш дете со искрени очи и златна коса, ќе видиш девојче со очи на ноќта и стихови од ѕвезди, ќе слушнеш нечујни солзи, кои живеат на твоите образи и умираат на моите меки прсти, да би ја обоиле твојата насмевка во бол, кој ти дава сила да го сопреш срцето мое кое ти припаѓа од раѓање, да продолжи да отчукува таму каде не се сретнавме, каде лисјата есенски оживеаа и ја претворија земјата во пролет шарена, во рај кој ветува поубава иднина, но не за тебе, не за мене. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom