Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 345841" data-attributes="member: 1970"><p>Љубов,</p><p>знаеш не те барам во него.</p><p>Ниту пак во неговите очи те наоѓам.</p><p>Само зборови,</p><p>напишани,</p><p>навезени поеми на бел лист,</p><p>создадени во неговото срце</p><p>те опишуваат.</p><p>Ме опишуваат мене.</p><p>....како љубов.</p><p>Но како? </p><p>Како сум јас љубов,</p><p>кога љубовта во себе ја барам? </p><p>Тоа неговата љубов твори.</p><p>Кон мене,</p><p>што ја чува во себе.</p><p>Далечна од себе сум,</p><p>како да бидам блиску до него?</p><p>Галаксии и созвездија измеѓу нас.</p><p>А стоиме еден до друг.</p><p>Сонуваме еден за друг.</p><p>Исти соништа,</p><p>исти желби,</p><p>исти стравови,</p><p>гаиме.</p><p>Мактуб!</p><p>...ми рече.</p><p>Пишано е.</p><p>Зарем?</p><p>Сами пишуваме,љубов.</p><p>Сами создаваме.</p><p>Како и оваа приказна што ја создадовме.</p><p>Јас и ти.</p><p>Љубов,ах љубов.</p><p>Јас и ти не си припаѓаме,</p><p>не сме еден за друг,</p><p>не постоиме заедно..</p><p>Не сега.</p><p>Не овде.</p><p>Погрешно време.</p><p>Погрешно место.</p><p>Ме нема во очите твои насликана,</p><p>те нема во очите мои опеан. </p><p>Само желбата за љубов,</p><p>во нас гори.</p><p>Твори љубов твори.. </p><p>Но не вели,мактуб.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 345841, member: 1970"] Љубов, знаеш не те барам во него. Ниту пак во неговите очи те наоѓам. Само зборови, напишани, навезени поеми на бел лист, создадени во неговото срце те опишуваат. Ме опишуваат мене. ....како љубов. Но како? Како сум јас љубов, кога љубовта во себе ја барам? Тоа неговата љубов твори. Кон мене, што ја чува во себе. Далечна од себе сум, како да бидам блиску до него? Галаксии и созвездија измеѓу нас. А стоиме еден до друг. Сонуваме еден за друг. Исти соништа, исти желби, исти стравови, гаиме. Мактуб! ...ми рече. Пишано е. Зарем? Сами пишуваме,љубов. Сами создаваме. Како и оваа приказна што ја создадовме. Јас и ти. Љубов,ах љубов. Јас и ти не си припаѓаме, не сме еден за друг, не постоиме заедно.. Не сега. Не овде. Погрешно време. Погрешно место. Ме нема во очите твои насликана, те нема во очите мои опеан. Само желбата за љубов, во нас гори. Твори љубов твори.. Но не вели,мактуб. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom