Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 345715" data-attributes="member: 2223"><p>Посакувам,</p><p>толку многу посакувам,</p><p>барем една ѕвездена ноќ полна насмевки</p><p>некаде далеку од сето ова сивило околу мене,</p><p>далеку од сите тие празни погледи</p><p>и лица безлични,</p><p>сокриени под безброј слоеви маски,</p><p>одамна изгубени низ годините под нив,</p><p>туѓи се на самите себе,</p><p>туѓа сум и јас,</p><p>иста во нивните очи,</p><p>безбојна и претопена во мртвилото,</p><p>не живеејќи свој миг во денот,</p><p>дишам нечии туѓи воздишки</p><p>од кои градиве се гушат,</p><p>го одам полека патот со туѓи чевли,</p><p>додека нозете ми крварат во нив,</p><p>не трагајќи по ничија вистина,</p><p>најмалку по својата,</p><p>неа месечината ми ја носи секоја ноќ,</p><p>смеејќи се слатко на мојата немоќ</p><p>да ја променам,</p><p>да ја напишам поинаку мојата приказна,</p><p>додека треперат рацете од желби и копнежи,</p><p>а срцето со својот шепот ги везе една по една страниците,</p><p>во кои можам и среќата во очите да си ја видам,</p><p>и насмевката да си ја слушнам,</p><p>онаа што ден за ден ми ја црташ на лицево,</p><p>толку ново за мене,</p><p>го милуваш со прстите твои,</p><p>а со зборовите душава,</p><p>калемејќи среќа врз тагата,</p><p>љубов врз љубов,</p><p>те љубам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 345715, member: 2223"] Посакувам, толку многу посакувам, барем една ѕвездена ноќ полна насмевки некаде далеку од сето ова сивило околу мене, далеку од сите тие празни погледи и лица безлични, сокриени под безброј слоеви маски, одамна изгубени низ годините под нив, туѓи се на самите себе, туѓа сум и јас, иста во нивните очи, безбојна и претопена во мртвилото, не живеејќи свој миг во денот, дишам нечии туѓи воздишки од кои градиве се гушат, го одам полека патот со туѓи чевли, додека нозете ми крварат во нив, не трагајќи по ничија вистина, најмалку по својата, неа месечината ми ја носи секоја ноќ, смеејќи се слатко на мојата немоќ да ја променам, да ја напишам поинаку мојата приказна, додека треперат рацете од желби и копнежи, а срцето со својот шепот ги везе една по една страниците, во кои можам и среќата во очите да си ја видам, и насмевката да си ја слушнам, онаа што ден за ден ми ја црташ на лицево, толку ново за мене, го милуваш со прстите твои, а со зборовите душава, калемејќи среќа врз тагата, љубов врз љубов, те љубам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom