Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 341110" data-attributes="member: 3190"><p>Несовршен/на како што си и ти</p><p></p><p>Да зборуваш за поезијата,</p><p>е нешто налик на иднината,</p><p>во која верувам,</p><p>одобрена од бога,</p><p>без рај и пекол,</p><p>како што оганот се уште гори,</p><p>за да стопли или изгори,</p><p>после милион години,</p><p>и го одзема погледот за миг од толку сегашности,</p><p>присутни како свежа роса на сказалките од часовникот,</p><p>во кои постоиме,</p><p>во кои живееме и не живееме,</p><p>со прашања и неодговорени одговори,</p><p>знам,</p><p>да молчиш е повеќе од зборови,</p><p>со толку страни испишани некаде,</p><p>каде ли сето тоа заминува,</p><p>се прашувам,</p><p>љубопитен/на,</p><p>што ме оправдува како човек/жена,</p><p>несовршен/на како што си и ти.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 341110, member: 3190"] Несовршен/на како што си и ти Да зборуваш за поезијата, е нешто налик на иднината, во која верувам, одобрена од бога, без рај и пекол, како што оганот се уште гори, за да стопли или изгори, после милион години, и го одзема погледот за миг од толку сегашности, присутни како свежа роса на сказалките од часовникот, во кои постоиме, во кои живееме и не живееме, со прашања и неодговорени одговори, знам, да молчиш е повеќе од зборови, со толку страни испишани некаде, каде ли сето тоа заминува, се прашувам, љубопитен/на, што ме оправдува како човек/жена, несовршен/на како што си и ти. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom