Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="EmilijaS" data-source="post: 340698" data-attributes="member: 6565"><p>Сакав да се обидам малку со хаику поезија (знам дека можно е да имам некои грешки, ова е прв пат шо се обидувам), па еве го резултатот:</p><p>Се сеќаваш ли</p><p>на моментите наши</p><p>кога цветавме? </p><p></p><p>Се сеќаваш ли</p><p>на времето кога се</p><p>забавувавме?</p><p></p><p>Се сеќаваш ли</p><p>на нас пред се да биди</p><p>прекрасно - фино?</p><p></p><p>Те сакам како </p><p>првиот ден кога те</p><p>видов таму сам. </p><p></p><p>Јас сум најсреќна</p><p>во твојата прегратка,</p><p>силно ме стега.</p><p></p><p>Јас сум најсреќна</p><p>покрај тебе кога сум,</p><p>те сакам душо.</p><p></p><p>Се поделив на</p><p>две половинки или</p><p>пак се соединив јас.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="EmilijaS, post: 340698, member: 6565"] Сакав да се обидам малку со хаику поезија (знам дека можно е да имам некои грешки, ова е прв пат шо се обидувам), па еве го резултатот: Се сеќаваш ли на моментите наши кога цветавме? Се сеќаваш ли на времето кога се забавувавме? Се сеќаваш ли на нас пред се да биди прекрасно - фино? Те сакам како првиот ден кога те видов таму сам. Јас сум најсреќна во твојата прегратка, силно ме стега. Јас сум најсреќна покрај тебе кога сум, те сакам душо. Се поделив на две половинки или пак се соединив јас. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom