Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 340666" data-attributes="member: 1970"><p>Велат :Сонувај!</p><p>Велат:Обои го животот во боите на соништата. </p><p>Велат :Соништата се говорот на срцето.</p><p>Јас велам :</p><p>Соништата се лоши за добрите девојки.</p><p>Јас велам:</p><p>Летав,</p><p>ги допрев ѕвездите и подалеку од нив.</p><p>Стигнав до границите на универзумот кој се шири.</p><p>Се шири.</p><p>Се ширеше до бескрајот. </p><p>Се изгубив во магла,</p><p>створена од ѕвезден прав.</p><p>Велам :</p><p>Седев горе,</p><p>набљудувајќи го светот,</p><p>губејќи се во внатрешноста на мојот мал мини космос,</p><p>сонував,</p><p>верував,</p><p>се надевав.</p><p>Велам:</p><p>Сонував за белиот принц,</p><p>кој ќе ме разбуди од сонот,</p><p>со бакнеж на усниве.</p><p>Велам:</p><p>Сонував,</p><p>плетејќи сопствени приказни за еден поубав свет..</p><p>Велам:</p><p>Сонував.</p><p>Сонував.</p><p>Сонував.</p><p>И дојде принцот,</p><p>жаба која требаше да ја бакнам,</p><p>да ги види убавините на светот.</p><p>Постана принц,</p><p>ми го скрши огледалото,</p><p>па едвај некако го залепив,</p><p>делче за делче,</p><p>срча за срце,</p><p>ене сеуште стои,</p><p>мозаик од спомени.</p><p>Сонував. </p><p>Љубов.</p><p>Па се изгубив во шаренилото,</p><p>еве рани по срцево.</p><p>Сонував.</p><p>Надеж.</p><p>Па паѓам постојано,</p><p>додека стојам исправено и гордо,</p><p>без да го тргнам погледот од волјата. </p><p>Сонував:</p><p>Вера.</p><p>Па го спуштам штитот пред странци,</p><p>незнајници,</p><p>верувајќи на мудроста која не ја разбирам,</p><p>па ете лузни по душава.</p><p>Велат:Сонувај!</p><p>Велам:</p><p>Соништата се лоши за добрите девојки,</p><p>ги учат да се разбудат,</p><p>рано,</p><p>рано наутро,</p><p>па внимателно </p><p>да учат од животот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 340666, member: 1970"] Велат :Сонувај! Велат:Обои го животот во боите на соништата. Велат :Соништата се говорот на срцето. Јас велам : Соништата се лоши за добрите девојки. Јас велам: Летав, ги допрев ѕвездите и подалеку од нив. Стигнав до границите на универзумот кој се шири. Се шири. Се ширеше до бескрајот. Се изгубив во магла, створена од ѕвезден прав. Велам : Седев горе, набљудувајќи го светот, губејќи се во внатрешноста на мојот мал мини космос, сонував, верував, се надевав. Велам: Сонував за белиот принц, кој ќе ме разбуди од сонот, со бакнеж на усниве. Велам: Сонував, плетејќи сопствени приказни за еден поубав свет.. Велам: Сонував. Сонував. Сонував. И дојде принцот, жаба која требаше да ја бакнам, да ги види убавините на светот. Постана принц, ми го скрши огледалото, па едвај некако го залепив, делче за делче, срча за срце, ене сеуште стои, мозаик од спомени. Сонував. Љубов. Па се изгубив во шаренилото, еве рани по срцево. Сонував. Надеж. Па паѓам постојано, додека стојам исправено и гордо, без да го тргнам погледот од волјата. Сонував: Вера. Па го спуштам штитот пред странци, незнајници, верувајќи на мудроста која не ја разбирам, па ете лузни по душава. Велат:Сонувај! Велам: Соништата се лоши за добрите девојки, ги учат да се разбудат, рано, рано наутро, па внимателно да учат од животот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom