Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 339583" data-attributes="member: 3190"><p>Ќе остане како празник на календарот</p><p></p><p>Те научив да мразиш,</p><p>најдобриот начин да бидеш несреќна,</p><p>и не само таква и да заминеш од нашата прегратка,</p><p>од сите места каде двајцата стоевме без зборови долго во нашата приказна,</p><p>во која сега сеедно ми е каква ќе те видам,</p><p>за да не се свртиш повторно,</p><p>да ми дадеш прошка никогаш да не се вратам повеќе,</p><p>во твоите очи тажни,</p><p>дај ми ја на овие дланки просјачки,</p><p>ослободи ме со сите цвеќиња од устава,</p><p>од чии трња усните ти крварат,</p><p>прошка за сите тие чувства гласни,</p><p>во кои пронајде една нема,</p><p>која ќе остане како празник на календарот,</p><p>запишана во денот кој стана последен од мигот во мојот живот кој недостигаше,</p><p>но мојот живот не е една година,</p><p>не е ниту минатото од неа,</p><p>исто како невремето кое одминува покрај мене да би се случила пролетта,</p><p>за да изгубиме дел од нас,</p><p>нешто недоречено во секоја поема што љубовта ја прикажува,</p><p>нанижана низ стихови,</p><p>со кои ти дарував љубов да ти ја излечам болката од друга љубов несреќна,</p><p>само бог знае зошто,</p><p>како што сега знаеш и ти,</p><p>не заборави да бидеш среќна,</p><p>не чекај некој среќата да ти ја подари,</p><p>верувај дека никогаш не ќе се сретнеме повторно,</p><p>како што човекот лесно знае да ја изгуби вербата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 339583, member: 3190"] Ќе остане како празник на календарот Те научив да мразиш, најдобриот начин да бидеш несреќна, и не само таква и да заминеш од нашата прегратка, од сите места каде двајцата стоевме без зборови долго во нашата приказна, во која сега сеедно ми е каква ќе те видам, за да не се свртиш повторно, да ми дадеш прошка никогаш да не се вратам повеќе, во твоите очи тажни, дај ми ја на овие дланки просјачки, ослободи ме со сите цвеќиња од устава, од чии трња усните ти крварат, прошка за сите тие чувства гласни, во кои пронајде една нема, која ќе остане како празник на календарот, запишана во денот кој стана последен од мигот во мојот живот кој недостигаше, но мојот живот не е една година, не е ниту минатото од неа, исто како невремето кое одминува покрај мене да би се случила пролетта, за да изгубиме дел од нас, нешто недоречено во секоја поема што љубовта ја прикажува, нанижана низ стихови, со кои ти дарував љубов да ти ја излечам болката од друга љубов несреќна, само бог знае зошто, како што сега знаеш и ти, не заборави да бидеш среќна, не чекај некој среќата да ти ја подари, верувај дека никогаш не ќе се сретнеме повторно, како што човекот лесно знае да ја изгуби вербата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom