Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 339402" data-attributes="member: 3190"><p>Овој живот</p><p></p><p>Што ли значи ова постоење,</p><p>или е само привидение во нечиј сон,</p><p>овој живот што се нарекува,</p><p>како да е туѓ и личен,</p><p>на мене сличен,</p><p>од никаде овде некаде во телото создаден,</p><p>и оваа тишина која толку многу говори во мене,</p><p>после години толку во кои не се навикнав на себе,</p><p>а камоли некому,</p><p>како да сум создаден за прашања и талкања,</p><p>без толкувања,</p><p>кои ми го заматуваат умот од нулта до бескрај,</p><p>во овој обичен ден кој не е толку посебен,</p><p>барајќи одговори во него до самрак,</p><p>што во зорите го правам последен,</p><p>како да мора таков да биде,</p><p>да е запишан на последната страница од нечија приказна,</p><p>пред да заспијам што ја затворам занесен,</p><p>никому потребен,</p><p>врз нежна харфа,</p><p>од нежни прсти,</p><p>погребан.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 339402, member: 3190"] Овој живот Што ли значи ова постоење, или е само привидение во нечиј сон, овој живот што се нарекува, како да е туѓ и личен, на мене сличен, од никаде овде некаде во телото создаден, и оваа тишина која толку многу говори во мене, после години толку во кои не се навикнав на себе, а камоли некому, како да сум создаден за прашања и талкања, без толкувања, кои ми го заматуваат умот од нулта до бескрај, во овој обичен ден кој не е толку посебен, барајќи одговори во него до самрак, што во зорите го правам последен, како да мора таков да биде, да е запишан на последната страница од нечија приказна, пред да заспијам што ја затворам занесен, никому потребен, врз нежна харфа, од нежни прсти, погребан. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom