Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 338147" data-attributes="member: 1970"><p>Еве пак јас, </p><p>пишувам за нас,</p><p>шепотам гласно, </p><p>творам страсно за тебе..Љубов.</p><p>Одамна ме има</p><p>на оваа животна сцена со</p><p>луѓе и стории разни,</p><p>и тие моментите </p><p>со тебе се се друго освен обични,</p><p>се друго освен празни.</p><p>Скапи се и</p><p>незаборавни,</p><p>стојат како фотографии на срцево заковани,</p><p>за некогаш на стари години </p><p>насмевка да створат на усните закоравени.</p><p>Уште недела дена со тебе имам,</p><p>не ми давај подарок за последен пат нема го да примам,</p><p>не сакам ни да те видам,</p><p>иако копнеж срцево го кине,</p><p>остануваш ти,</p><p>а тој глупавиот копнеж</p><p>знам,</p><p>знам јас ќе мине..</p><p>Еден ден,</p><p>кога на црешите</p><p>розеви цветови</p><p>ќе цутат</p><p>ќе седам покрај прозорот во идилична атмосфера,</p><p>летајќи во утопична хемисфера,</p><p>пишувајќи ти писмо..тебе љубов.</p><p>Сакајќи да ти го оживеам камениот сон,</p><p>ќе ти нацртам и црвен слон,</p><p>да се насмееш,</p><p>да останеш жив,</p><p>да знаеш дека на тебе мислам,</p><p>и во себе твоето име го вриштам.</p><p>Наутро првата ми мисла,</p><p>навечер последната ми искра.</p><p>Уште недела дена,</p><p>години две без тебе ќе сум јас,</p><p>пред тебе сум кул,</p><p>се зезам,</p><p>се смеам..</p><p>А во себе?</p><p>Не прашувај..</p><p>Плачам без глас.</p><p>Fuck.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 338147, member: 1970"] Еве пак јас, пишувам за нас, шепотам гласно, творам страсно за тебе..Љубов. Одамна ме има на оваа животна сцена со луѓе и стории разни, и тие моментите со тебе се се друго освен обични, се друго освен празни. Скапи се и незаборавни, стојат како фотографии на срцево заковани, за некогаш на стари години насмевка да створат на усните закоравени. Уште недела дена со тебе имам, не ми давај подарок за последен пат нема го да примам, не сакам ни да те видам, иако копнеж срцево го кине, остануваш ти, а тој глупавиот копнеж знам, знам јас ќе мине.. Еден ден, кога на црешите розеви цветови ќе цутат ќе седам покрај прозорот во идилична атмосфера, летајќи во утопична хемисфера, пишувајќи ти писмо..тебе љубов. Сакајќи да ти го оживеам камениот сон, ќе ти нацртам и црвен слон, да се насмееш, да останеш жив, да знаеш дека на тебе мислам, и во себе твоето име го вриштам. Наутро првата ми мисла, навечер последната ми искра. Уште недела дена, години две без тебе ќе сум јас, пред тебе сум кул, се зезам, се смеам.. А во себе? Не прашувај.. Плачам без глас. Fuck. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom