Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 334697" data-attributes="member: 3190"><p>Го покри денот со небото од сиви облаци прокоцкани,</p><p>нема да те сретнам вечерва,</p><p>ниту во ситните часови пијани од радости,</p><p>што срцево го изгреваат и заоѓаат во руменило,</p><p>љубоморно од зборови,</p><p>само мои и неиспишани,</p><p>запишани во мануфактурни чувства,</p><p>на крилјата кои ти ги дадов одамна слетени,</p><p>тага си и таква ќе останеш до зори,</p><p>заспи и заборави ме,</p><p>нема да те сонувам вечерва,</p><p>залудно се трудиш,</p><p>во мигов сум дете задишано без грижи,</p><p>кое се насмевнува на игра,</p><p>игра без зборови,</p><p>далеку од тебе,</p><p>сокриени,</p><p>во нив,</p><p>не сакам да се сеќавам на тебе,</p><p>ниту да ги погледнам очите твои кои ме гонат и во сон доаѓаат да ме видат,</p><p>да ме исполнат со пролет есенска,</p><p>сакам да заборавам на сите светови во твоите коси што почиваат,</p><p>не си ми потребна таква,</p><p>зла и илузија во вениве,</p><p>и убавина која не ја проколнав невидена,</p><p>заспи ми во прегратки,</p><p>исплачи врз нив се што човек може да излее некому,</p><p>бол без болка,</p><p>тага без нас.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 334697, member: 3190"] Го покри денот со небото од сиви облаци прокоцкани, нема да те сретнам вечерва, ниту во ситните часови пијани од радости, што срцево го изгреваат и заоѓаат во руменило, љубоморно од зборови, само мои и неиспишани, запишани во мануфактурни чувства, на крилјата кои ти ги дадов одамна слетени, тага си и таква ќе останеш до зори, заспи и заборави ме, нема да те сонувам вечерва, залудно се трудиш, во мигов сум дете задишано без грижи, кое се насмевнува на игра, игра без зборови, далеку од тебе, сокриени, во нив, не сакам да се сеќавам на тебе, ниту да ги погледнам очите твои кои ме гонат и во сон доаѓаат да ме видат, да ме исполнат со пролет есенска, сакам да заборавам на сите светови во твоите коси што почиваат, не си ми потребна таква, зла и илузија во вениве, и убавина која не ја проколнав невидена, заспи ми во прегратки, исплачи врз нив се што човек може да излее некому, бол без болка, тага без нас. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom