Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 325966" data-attributes="member: 3001"><p>Мирисот ти го препознав,</p><p>ме запече во ноздрите,</p><p>и вкусот на диви јагоди на врвот на усните,</p><p>во тие усни кои само пелин вкусуваат,</p><p>допре медовина и се разлеа.</p><p>Човек си или Бог никогаш не дознав,</p><p>богочовек те нарекувам,</p><p>тебе кој го извади демонот од мене </p><p>тогаш кога мислев дека Ти помина низ мене.</p><p>И сон ли е овој миг ,</p><p>кога миговно замина со мраз во очите,</p><p>со оган во срцето,</p><p>ме затреперуваш небаре ти на срцево ритам му даруваш </p><p>да отчукува како расипан часовник</p><p>да го одмерува последното битисување.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 325966, member: 3001"] Мирисот ти го препознав, ме запече во ноздрите, и вкусот на диви јагоди на врвот на усните, во тие усни кои само пелин вкусуваат, допре медовина и се разлеа. Човек си или Бог никогаш не дознав, богочовек те нарекувам, тебе кој го извади демонот од мене тогаш кога мислев дека Ти помина низ мене. И сон ли е овој миг , кога миговно замина со мраз во очите, со оган во срцето, ме затреперуваш небаре ти на срцево ритам му даруваш да отчукува како расипан часовник да го одмерува последното битисување. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom