Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 325958" data-attributes="member: 3190"><p>Не значи дека те љубам,</p><p>кога здивот ми го отима твојата насмевка,</p><p>онаа твоја треперлива,</p><p>во бунило од мамурлук и името ти на усниве застанува неизговорено,</p><p>бакнувајќи туѓо лице,</p><p>со испреплетни стисоци низ туѓа коса,</p><p>страсти во сон изгреани,</p><p>кои живеат сокриени во клучалката на ноќите парчосани,</p><p>не е љубов што таа не знае,</p><p>дека сум опиен од тебе,</p><p>не спомнувајќи никому,</p><p>тонам,</p><p>во луксорни чаршави,</p><p>со златен конец навезени,</p><p>студени во крвта,</p><p>натопени без твојот мирис,</p><p>без ниедно чувство што допира,</p><p>и те чезнеам длабоко во неа,</p><p>дур го сквернавам телото нејзино со твоите недопрени прсти,</p><p>во моето,</p><p>со стихови најдрагоцени ковам нож,</p><p>заривајќи го во небото твое болејќи ме наивно и немо,</p><p>на тлото кое ми е се претешко,</p><p>се почесто,</p><p>како по навика,</p><p>не те посакувам додека се бакнувам,</p><p>сокриен во гнездо од две сенки и четири занесени очи без одраз во свеќата,</p><p>престорени во љубов,</p><p>која не припаѓа никому,</p><p>а најмалку тебе,</p><p>и така осамен,</p><p>со моите верни чекори,</p><p>прошетав тоа утро по патеките на осамениот парк полн со живот шепотејќи им на првите зраци,</p><p>што значи да љубиш,</p><p>незнаејќи,</p><p>заборавајќи на ситните часови со кои не се помирив никогаш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 325958, member: 3190"] Не значи дека те љубам, кога здивот ми го отима твојата насмевка, онаа твоја треперлива, во бунило од мамурлук и името ти на усниве застанува неизговорено, бакнувајќи туѓо лице, со испреплетни стисоци низ туѓа коса, страсти во сон изгреани, кои живеат сокриени во клучалката на ноќите парчосани, не е љубов што таа не знае, дека сум опиен од тебе, не спомнувајќи никому, тонам, во луксорни чаршави, со златен конец навезени, студени во крвта, натопени без твојот мирис, без ниедно чувство што допира, и те чезнеам длабоко во неа, дур го сквернавам телото нејзино со твоите недопрени прсти, во моето, со стихови најдрагоцени ковам нож, заривајќи го во небото твое болејќи ме наивно и немо, на тлото кое ми е се претешко, се почесто, како по навика, не те посакувам додека се бакнувам, сокриен во гнездо од две сенки и четири занесени очи без одраз во свеќата, престорени во љубов, која не припаѓа никому, а најмалку тебе, и така осамен, со моите верни чекори, прошетав тоа утро по патеките на осамениот парк полн со живот шепотејќи им на првите зраци, што значи да љубиш, незнаејќи, заборавајќи на ситните часови со кои не се помирив никогаш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom