Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 319019" data-attributes="member: 2223"><p>Што ли си,</p><p>љубов ли си ми,</p><p>онаа од која срцето занемува,</p><p>која крие и свој бол и убавина,</p><p>среќа помалку,</p><p>туѓ цвет во моиве раце</p><p>расцветан,</p><p>во бои од виножито,</p><p>прекрасен,</p><p>единствен,</p><p>посебен,</p><p>вечно опоен,</p><p>не венее,</p><p>го чувам себично,</p><p>плашејќи се од</p><p>непребол кој</p><p>душа разјадува,</p><p>и божја</p><p>и ѓаволска</p><p>љубов во неа</p><p>за тебе создадена,</p><p>премногу е,</p><p>ќе ме убие,</p><p>знам,знаеш,</p><p>што од тоа,</p><p>ништо ,ќе изустам,</p><p>будала сум,ја сакам</p><p>неизречени зборови,</p><p>ќе погребам во мисли,</p><p>да не слушнеш</p><p>да не осетиш,</p><p>колкав товар</p><p>може една ситна душа да носи,</p><p>човечка,</p><p>а толку силна,</p><p>во мугрите некаде со звездите згасната,</p><p>и додека свеќите тивко плачат</p><p>горејќи под твоите прсти,</p><p>ти ќе ја проколнеш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 319019, member: 2223"] Што ли си, љубов ли си ми, онаа од која срцето занемува, која крие и свој бол и убавина, среќа помалку, туѓ цвет во моиве раце расцветан, во бои од виножито, прекрасен, единствен, посебен, вечно опоен, не венее, го чувам себично, плашејќи се од непребол кој душа разјадува, и божја и ѓаволска љубов во неа за тебе создадена, премногу е, ќе ме убие, знам,знаеш, што од тоа, ништо ,ќе изустам, будала сум,ја сакам неизречени зборови, ќе погребам во мисли, да не слушнеш да не осетиш, колкав товар може една ситна душа да носи, човечка, а толку силна, во мугрите некаде со звездите згасната, и додека свеќите тивко плачат горејќи под твоите прсти, ти ќе ја проколнеш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom