Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Astrostoper" data-source="post: 31831" data-attributes="member: 660"><p>по некојаси случајност, денеска, го сретнав вчерашниот ден</p><p>можеби беше и завчерашен, или некој од памтивек</p><p>велат сите случајности се контролирани од некој моќен центар</p><p>ама, што па нив би ги интересирала баш мојата случајност</p><p>а да се вратиме на почеток?</p><p>по некојаси случајност сретнав минато</p><p>помина покрај мене со булки во косата</p><p>замислете, во минатото јас би напишал оган во косата</p><p>но тоа минато поминало покрај мене а случајно не ме примети</p><p>сепак мора да е контролирано, инаку зошто би било така</p><p>минатото во секој случај ја гради иднината, макар во монументот на сечија маленкост</p><p>тогаш се почувствував дека сум темната страна на Месечината. шо би рекол тој Гилмоур</p><p>иако е глупост , темна страна секако не постои, постои моментално неосветлена и неможно видлива</p><p>и осветлена но сепак за нас невидлива другата половина</p><p>денес го сретнав минатото и бев моментално неосветлена страна на Месечината</p><p>која некогаш беше толку видлива што повеќемина помислуваа дека не сум од тука</p><p>и минатото мислеше исто така, седодека бевме луди на планината</p><p>за кои секое утро беше ново утро и хоризонтот беше на тотално спротивна страна</p><p>.</p><p>еден ден во минатото се разбудивме</p><p>ама тој ден не е тој што го сретнав</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Astrostoper, post: 31831, member: 660"] по некојаси случајност, денеска, го сретнав вчерашниот ден можеби беше и завчерашен, или некој од памтивек велат сите случајности се контролирани од некој моќен центар ама, што па нив би ги интересирала баш мојата случајност а да се вратиме на почеток? по некојаси случајност сретнав минато помина покрај мене со булки во косата замислете, во минатото јас би напишал оган во косата но тоа минато поминало покрај мене а случајно не ме примети сепак мора да е контролирано, инаку зошто би било така минатото во секој случај ја гради иднината, макар во монументот на сечија маленкост тогаш се почувствував дека сум темната страна на Месечината. шо би рекол тој Гилмоур иако е глупост , темна страна секако не постои, постои моментално неосветлена и неможно видлива и осветлена но сепак за нас невидлива другата половина денес го сретнав минатото и бев моментално неосветлена страна на Месечината која некогаш беше толку видлива што повеќемина помислуваа дека не сум од тука и минатото мислеше исто така, седодека бевме луди на планината за кои секое утро беше ново утро и хоризонтот беше на тотално спротивна страна . еден ден во минатото се разбудивме ама тој ден не е тој што го сретнав [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom