Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 316293" data-attributes="member: 3190"><p>Нежни лаги,</p><p>ти кажував долго,</p><p>не бирајќи зборови,</p><p>ножеви,</p><p>кои сечат копнежи,</p><p>залудни и далечни,</p><p>премостив толку невистини,</p><p>во магични и уморни ноќи,</p><p>будејќи се во непродадени сни,</p><p>болат се уште,</p><p>не закрепнуваат ко гола рана,</p><p>украдов туѓи очи,</p><p>да прогледам,</p><p>треперејќи,</p><p>чекајќи бавно,</p><p>не ме одмина,</p><p>не замина,</p><p>ти светла горчино,</p><p>ти виделино,</p><p>недостигаш сега,</p><p>недостигаше,</p><p>слеп бев,</p><p>не видов,</p><p>илјада среќни лица,</p><p>во нив пустина најдов,</p><p>не старееш,</p><p>не распукуваш,</p><p>како стар кофер,</p><p>изморен од носење,</p><p>сета бледа сенка,</p><p>ја растеш во плодот,</p><p>на свежо посеаното,</p><p>во чуден час,</p><p>налеваш тага во умот,</p><p>трчаш во инцест,</p><p>кој го направив,</p><p>од себе, </p><p>од тебе,</p><p>спокојно сонувај,</p><p>во уште една глува ноќ,</p><p>за мене,</p><p>за тебе,</p><p>која вистината те инспирираше,</p><p>јас бев свирепост,</p><p>уловена во маглата на будењето,</p><p>во која допирав бог од ѓавол,</p><p>која ниедна роса,</p><p>нема да ја прости.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 316293, member: 3190"] Нежни лаги, ти кажував долго, не бирајќи зборови, ножеви, кои сечат копнежи, залудни и далечни, премостив толку невистини, во магични и уморни ноќи, будејќи се во непродадени сни, болат се уште, не закрепнуваат ко гола рана, украдов туѓи очи, да прогледам, треперејќи, чекајќи бавно, не ме одмина, не замина, ти светла горчино, ти виделино, недостигаш сега, недостигаше, слеп бев, не видов, илјада среќни лица, во нив пустина најдов, не старееш, не распукуваш, како стар кофер, изморен од носење, сета бледа сенка, ја растеш во плодот, на свежо посеаното, во чуден час, налеваш тага во умот, трчаш во инцест, кој го направив, од себе, од тебе, спокојно сонувај, во уште една глува ноќ, за мене, за тебе, која вистината те инспирираше, јас бев свирепост, уловена во маглата на будењето, во која допирав бог од ѓавол, која ниедна роса, нема да ја прости. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom