Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 315639" data-attributes="member: 3190"><p>Во насмевка те пронајдов</p><p></p><p>Те препознав,</p><p>во отпечатокот на мојот допир,</p><p>врз погледи замаглени,</p><p>згаснати прозорци,</p><p>но,</p><p>во насмевка те пронајдов,</p><p>од туѓо лице никната,</p><p>меко и кревко,</p><p>со крв обоено,</p><p>некаде далеку од тебе,</p><p>замолкнав,</p><p>се срушив врз себе,</p><p>изненаден,</p><p>тоа беше ти,</p><p>песницата твоја,</p><p>љубовна,</p><p>ме распрска,</p><p>истури,</p><p>врз тротоарот на загубените,</p><p>во некој ритам замаен,</p><p>тивок,</p><p>кој го везеа уличните светилки,</p><p>толку многу,</p><p>светлина,</p><p>во очиве,</p><p>а едно раѓање,</p><p>толку многу темнина,</p><p>завиткана во едно страдање,</p><p>кое не се обидувам да го разберам,</p><p>ниту сакам да бидам дел од него,</p><p>доволна е молитва небесна,</p><p>изустена од твоите крилја сребрени,</p><p>да ме погребаат во еден сон,</p><p>во кој ќе сонувам,</p><p>со чекори волшебни,</p><p>низ патеката на животот,</p><p>што ја исцртуваат,</p><p>твоите две дланки,</p><p>сплотени во мене,</p><p>со кои милуваш,</p><p>пролетно,</p><p>и будиш океан од цветови,</p><p>за некои идни,</p><p>далечни брегови.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 315639, member: 3190"] Во насмевка те пронајдов Те препознав, во отпечатокот на мојот допир, врз погледи замаглени, згаснати прозорци, но, во насмевка те пронајдов, од туѓо лице никната, меко и кревко, со крв обоено, некаде далеку од тебе, замолкнав, се срушив врз себе, изненаден, тоа беше ти, песницата твоја, љубовна, ме распрска, истури, врз тротоарот на загубените, во некој ритам замаен, тивок, кој го везеа уличните светилки, толку многу, светлина, во очиве, а едно раѓање, толку многу темнина, завиткана во едно страдање, кое не се обидувам да го разберам, ниту сакам да бидам дел од него, доволна е молитва небесна, изустена од твоите крилја сребрени, да ме погребаат во еден сон, во кој ќе сонувам, со чекори волшебни, низ патеката на животот, што ја исцртуваат, твоите две дланки, сплотени во мене, со кои милуваш, пролетно, и будиш океан од цветови, за некои идни, далечни брегови. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom