Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 310118" data-attributes="member: 2223"><p>Љуби ме,</p><p>но не допирај ме</p><p>ако на рацете носиш отпечатоци</p><p>од нејзините,</p><p>по секој допир крвава рана</p><p>ќе оставаш..</p><p>Бакнувај ме и тогаш</p><p>кога нема да постојам за тебе,</p><p>освен во мислите каде само</p><p>мојата сенка ќе ја милуваш</p><p>и чуваш да не избледи,</p><p>но знам,</p><p>те познавам,</p><p>ќе те заболи мојата отсутост,</p><p>во песните ќе ме побараш,</p><p>низ стиховите ќе луташ,</p><p>сакајќи назад нешто</p><p>запечатено во минатото,</p><p>и така листајќи наназад</p><p>ќе осетиш мирис</p><p>на тешка носталгија,</p><p>од пролетен поветрец</p><p>донесена,</p><p>во мигот ќе те опие,</p><p>и ќе го прошепнеш моето име</p><p>доволно силно</p><p>да ми заѕуниш во мислите,</p><p>повикувајќи ме во ноќта,</p><p>а јас само тивко ќе ти заспијам</p><p>во срцето пред да се разбудиш</p><p>и тогаш ќе сфатиш</p><p>пак таму некаде,</p><p>каде што се почнува и завршува</p><p>повторно ние.</p><p>Јас која ја сакам ноќта</p><p>а ти месечината во неа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 310118, member: 2223"] Љуби ме, но не допирај ме ако на рацете носиш отпечатоци од нејзините, по секој допир крвава рана ќе оставаш.. Бакнувај ме и тогаш кога нема да постојам за тебе, освен во мислите каде само мојата сенка ќе ја милуваш и чуваш да не избледи, но знам, те познавам, ќе те заболи мојата отсутост, во песните ќе ме побараш, низ стиховите ќе луташ, сакајќи назад нешто запечатено во минатото, и така листајќи наназад ќе осетиш мирис на тешка носталгија, од пролетен поветрец донесена, во мигот ќе те опие, и ќе го прошепнеш моето име доволно силно да ми заѕуниш во мислите, повикувајќи ме во ноќта, а јас само тивко ќе ти заспијам во срцето пред да се разбудиш и тогаш ќе сфатиш пак таму некаде, каде што се почнува и завршува повторно ние. Јас која ја сакам ноќта а ти месечината во неа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom