Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 309695" data-attributes="member: 1970"><p>Да го тргнам ли погледот од тебе?</p><p>Чинам ќе ослепам,</p><p>ќе скапам,</p><p>ќе изгнијам во студенилото,</p><p>ќе се изгубам во празнината на мојата душа..</p><p>Црви ќе ме изедат..</p><p>Желна ќе бидам..</p><p>За тој поглед кој како ѕвезда деница ми </p><p>го светли патот.</p><p>Желна сум да те гледам </p><p>да те впивам во себе </p><p>се </p><p>додека некогаш конечно не ги затворам очите и заминам на оној свет.</p><p>Желна сум да ти ја испишам тишинава.</p><p>Желна сум да продрам во тебе,</p><p>во тие темни очи како зрак </p><p>светлина да ги </p><p>осветлам твоите сенки</p><p>кршејќи те </p><p>на милион парчиња..за потоа да </p><p>ти помогнам да се најдеш себе и </p><p>да направиш мозаик од сето</p><p>непотребно ѓубре насобрано во тебе.</p><p>Желна сум да ти ги опишам</p><p>сите тие погледи </p><p>и со тие зборови да ти ја допрам душата..</p><p>Како??</p><p>Како да не те гледам?</p><p>Кога за тие погледи живеам?</p><p>Кога тие очи ме прават жива..</p><p>Единствено тогаш се чувствувам целосна..</p><p>Единствено тогаш се чувствувам убава..</p><p>Само тогаш чувствувам дека </p><p>животот струи низ моето тело..</p><p>Каде да одам,</p><p>да се сокријам,</p><p>џенем да фатам?</p><p>Кога твоите погледи се запечатени во мозоков и постојано ги гледам пред себе?</p><p>Желна сум за тебе.</p><p>За твоите очи.</p><p>Желна сум за тебе во мене..</p><p>Мене во тебе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 309695, member: 1970"] Да го тргнам ли погледот од тебе? Чинам ќе ослепам, ќе скапам, ќе изгнијам во студенилото, ќе се изгубам во празнината на мојата душа.. Црви ќе ме изедат.. Желна ќе бидам.. За тој поглед кој како ѕвезда деница ми го светли патот. Желна сум да те гледам да те впивам во себе се додека некогаш конечно не ги затворам очите и заминам на оној свет. Желна сум да ти ја испишам тишинава. Желна сум да продрам во тебе, во тие темни очи како зрак светлина да ги осветлам твоите сенки кршејќи те на милион парчиња..за потоа да ти помогнам да се најдеш себе и да направиш мозаик од сето непотребно ѓубре насобрано во тебе. Желна сум да ти ги опишам сите тие погледи и со тие зборови да ти ја допрам душата.. Како?? Како да не те гледам? Кога за тие погледи живеам? Кога тие очи ме прават жива.. Единствено тогаш се чувствувам целосна.. Единствено тогаш се чувствувам убава.. Само тогаш чувствувам дека животот струи низ моето тело.. Каде да одам, да се сокријам, џенем да фатам? Кога твоите погледи се запечатени во мозоков и постојано ги гледам пред себе? Желна сум за тебе. За твоите очи. Желна сум за тебе во мене.. Мене во тебе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom