Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 307778" data-attributes="member: 1970"><p>Чекор кон животот</p><p></p><p>Се држам на работ на провалијата.</p><p>Еден чекор и пропаѓам.</p><p>Туѓо мислење ме прави нестабилна.</p><p>Ме занишува</p><p>како црвена </p><p>булка во полето </p><p>понесена од ветрот.</p><p>Напред паѓам</p><p>назад паѓам.</p><p>Не мрдам.</p><p>Балансирам.</p><p>Се собирам.</p><p>Дишам.</p><p>Во место на кое демоните играат </p><p>самовилси танц.</p><p>Се обидувам да го </p><p>најдам патот до </p><p>онаа страна,</p><p>каде птиците пеат,</p><p>и сонцето грее.</p><p>Ме осудуваат,</p><p>ќерка на темнината,</p><p>ме нарекуваат..</p><p>А не знаат колку се борам..</p><p>Против самата себе,</p><p>да не би повредила никого.</p><p>Против своите желби.</p><p>Против своите копнежи.</p><p>Против своите чувства.</p><p>Само еден чекор.</p><p>Само внимание..</p><p>Само трпение.</p><p>Само надеж..</p><p>Ќерка на темнината...</p><p>Ми ѕвони во ушиве..</p><p>Како паднатиот ангел сум.</p><p>Некогаш прекрасен,</p><p>сега со тажен поглед во очите и скршени крила,</p><p>загушен во ѓаволска долина,</p><p>сонувајќи за слобода.</p><p>Сакам да зачекорам во новата земја.</p><p>Дали е сакам доволно?</p><p>Чиста воља..</p><p>Сакам.</p><p>Сакам во новата земја,</p><p>земјата на љубовта.</p><p>Онаа господовата.</p><p>Го барам патот и</p><p>очајно се губам во лавиринтот,</p><p>паѓам и заспивам.</p><p>Се будам и повторно </p><p>почнувам.</p><p>Збунета сум.</p><p>Растргната измеѓу </p><p>доброто и злото.</p><p>Се дефинирам ли повторно?</p><p>Реков нема повеќе.</p><p>И нема да дозволам други </p><p>да го прават тоа за мене.</p><p>Јас сум.</p><p>Па која и да сум во сите улоги кои ги играм.</p><p>Мајка,</p><p>ќерка,</p><p>љубовница,</p><p>сестра,</p><p>пријателка.</p><p>Фали, насмевка да го замени </p><p>студенилото на моето лице.</p><p>Фали топлина во моето срце.</p><p>Фалат мисли и визии исполнети со љубов и оптимизам.</p><p>Си фалам јас каква некогаш бев.</p><p>Ми фали чекор надвор од </p><p>лавиринтот..</p><p>Чекор во животот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 307778, member: 1970"] Чекор кон животот Се држам на работ на провалијата. Еден чекор и пропаѓам. Туѓо мислење ме прави нестабилна. Ме занишува како црвена булка во полето понесена од ветрот. Напред паѓам назад паѓам. Не мрдам. Балансирам. Се собирам. Дишам. Во место на кое демоните играат самовилси танц. Се обидувам да го најдам патот до онаа страна, каде птиците пеат, и сонцето грее. Ме осудуваат, ќерка на темнината, ме нарекуваат.. А не знаат колку се борам.. Против самата себе, да не би повредила никого. Против своите желби. Против своите копнежи. Против своите чувства. Само еден чекор. Само внимание.. Само трпение. Само надеж.. Ќерка на темнината... Ми ѕвони во ушиве.. Како паднатиот ангел сум. Некогаш прекрасен, сега со тажен поглед во очите и скршени крила, загушен во ѓаволска долина, сонувајќи за слобода. Сакам да зачекорам во новата земја. Дали е сакам доволно? Чиста воља.. Сакам. Сакам во новата земја, земјата на љубовта. Онаа господовата. Го барам патот и очајно се губам во лавиринтот, паѓам и заспивам. Се будам и повторно почнувам. Збунета сум. Растргната измеѓу доброто и злото. Се дефинирам ли повторно? Реков нема повеќе. И нема да дозволам други да го прават тоа за мене. Јас сум. Па која и да сум во сите улоги кои ги играм. Мајка, ќерка, љубовница, сестра, пријателка. Фали, насмевка да го замени студенилото на моето лице. Фали топлина во моето срце. Фалат мисли и визии исполнети со љубов и оптимизам. Си фалам јас каква некогаш бев. Ми фали чекор надвор од лавиринтот.. Чекор во животот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom