Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LoveDealer" data-source="post: 30405" data-attributes="member: 620"><p>Ја започнувам оваа тема за споделување на вашите лични дела, без разлика дали станува збор за поезија, проза, сеедно. Еве јас да започнам:</p><p></p><p><em><strong><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px">Распната на љубовното платно</span></span></strong></em></p><p></p><p>Те допирам, тоа не си ти</p><p>Истите очи, а друг поглед</p><p>Истите усни, а нем збор</p><p>И твоите образи огрубеле</p><p>под моите прсти жедни за љубов</p><p></p><p>Ме најде , а не ме бараше</p><p>не, ти за мене не сонуваше</p><p>мене во сонот не ме среќаваше</p><p>а во мојот живот дојде непоканет</p><p>да ме собориш со поглед, да ме соголиш</p><p>и потоа да исчезнеш</p><p></p><p>Грубо ги зариваш твоите ладни воздишки </p><p>во моето топло тело, а јас глас немам да вриснам..</p><p>колку те љубам и колку те мразам</p><p>само една солза во очите насетувам</p><p>и не ја пуштам..</p><p></p><p>Седиме еден до друг</p><p>ти во поинаков свет од мојот, што всушност е твојот</p><p>јас кај тебе престојувам , а ти од себе бегаш</p><p>за да ми избегаш со сите болки и немири во себе</p><p>и јас повеќе не знам што да чувствувам</p><p>ти ме збунуваш, ти ме уништуваш, ти ме убиваш..</p><p>молчиш и тогаш најсуров стануваш</p><p>на лице маски си ставаш и патуваш</p><p>само да бидеш подалеку од љубовта</p><p>подалеку од мојата прегратка..</p><p></p><p>На ова платно љубовно ти ме распна</p><p>па мојата крв ја валка неговата белина</p><p>љубовта крвари, преживува..</p><p>ако успее од твојата рамнодушност да преживее</p><p></p><p>Ме сечеш се подлабоко</p><p>а јас одбивам да се покорам</p><p>чувам глас за живот да побарам</p><p>ако имам сила да се осмелам</p><p>без тебе да живеам, а половина да не постојам</p><p></p><p>И пак те допирам , а тоа не си ти..</p><p>телото ладно, а душата ти ја нема</p><p>жив мртовец во своја кожа</p><p>и двајцата умираме еден до друг</p><p>јас од тебе, ти од нејасни причини..</p><p>и во некои чудни форми постоиме</p><p>распнати меѓу нежност и грубост</p><p>меѓу љубов и болка</p><p>меѓу страв и надеж</p><p></p><p>распнати меѓу себе, крвариме..</p><p>а за сите други...живееме..</p><p></p><p>Ти да..</p><p>Јас не..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LoveDealer, post: 30405, member: 620"] Ја започнувам оваа тема за споделување на вашите лични дела, без разлика дали станува збор за поезија, проза, сеедно. Еве јас да започнам: [I][B][COLOR=#000000][SIZE=4]Распната на љубовното платно[/SIZE][/COLOR][/B][/I] Те допирам, тоа не си ти Истите очи, а друг поглед Истите усни, а нем збор И твоите образи огрубеле под моите прсти жедни за љубов Ме најде , а не ме бараше не, ти за мене не сонуваше мене во сонот не ме среќаваше а во мојот живот дојде непоканет да ме собориш со поглед, да ме соголиш и потоа да исчезнеш Грубо ги зариваш твоите ладни воздишки во моето топло тело, а јас глас немам да вриснам.. колку те љубам и колку те мразам само една солза во очите насетувам и не ја пуштам.. Седиме еден до друг ти во поинаков свет од мојот, што всушност е твојот јас кај тебе престојувам , а ти од себе бегаш за да ми избегаш со сите болки и немири во себе и јас повеќе не знам што да чувствувам ти ме збунуваш, ти ме уништуваш, ти ме убиваш.. молчиш и тогаш најсуров стануваш на лице маски си ставаш и патуваш само да бидеш подалеку од љубовта подалеку од мојата прегратка.. На ова платно љубовно ти ме распна па мојата крв ја валка неговата белина љубовта крвари, преживува.. ако успее од твојата рамнодушност да преживее Ме сечеш се подлабоко а јас одбивам да се покорам чувам глас за живот да побарам ако имам сила да се осмелам без тебе да живеам, а половина да не постојам И пак те допирам , а тоа не си ти.. телото ладно, а душата ти ја нема жив мртовец во своја кожа и двајцата умираме еден до друг јас од тебе, ти од нејасни причини.. и во некои чудни форми постоиме распнати меѓу нежност и грубост меѓу љубов и болка меѓу страв и надеж распнати меѓу себе, крвариме.. а за сите други...живееме.. Ти да.. Јас не.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom