Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 302346" data-attributes="member: 1970"><p>Критичарот </p><p></p><p></p><p>Го мразам критичарот во мене.</p><p>Ми прави филмови,</p><p>ме прави помала од мивка.</p><p>Го мразам затоа што ми раскажува лаги.</p><p>Прави од мене некоја која не сум.</p><p>Ме прави несигурна,</p><p>ме прави слаба.</p><p>Го мразам критичарот.</p><p>Го мразам затоа што ме стави во затвор,</p><p>од кој само полека полека излегувам.</p><p>Го мразам критичарот во мене,</p><p>затоа што ме сокрива,</p><p>мене,</p><p>вистинската јас.</p><p>Го мразам критичарот,</p><p>затоа што ме убедува дека сум </p><p>неспособна за живот..</p><p>Го мразам..</p><p>Затоа што е толку мал,</p><p>подол и злобен.</p><p>Го мразам..не ми е пријател.</p><p>Го разбирам..всаден е од </p><p>моите родители во мојата глава.</p><p>Никнат со наставниците и професорите..оние строгите..</p><p>Ја мразам контролата негова..</p><p>И ете..</p><p>Му простувам..</p><p>Не знае колку сум силна,</p><p>колку сум сигурна и единствена.</p><p>Критичарот е само еден учител</p><p>кој полека заминува во пензија.</p><p>Го заменуваат љубовта,пропратена со емпатија,</p><p>симпатија и на чело насмевка..</p><p>Убаво..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 302346, member: 1970"] Критичарот Го мразам критичарот во мене. Ми прави филмови, ме прави помала од мивка. Го мразам затоа што ми раскажува лаги. Прави од мене некоја која не сум. Ме прави несигурна, ме прави слаба. Го мразам критичарот. Го мразам затоа што ме стави во затвор, од кој само полека полека излегувам. Го мразам критичарот во мене, затоа што ме сокрива, мене, вистинската јас. Го мразам критичарот, затоа што ме убедува дека сум неспособна за живот.. Го мразам.. Затоа што е толку мал, подол и злобен. Го мразам..не ми е пријател. Го разбирам..всаден е од моите родители во мојата глава. Никнат со наставниците и професорите..оние строгите.. Ја мразам контролата негова.. И ете.. Му простувам.. Не знае колку сум силна, колку сум сигурна и единствена. Критичарот е само еден учител кој полека заминува во пензија. Го заменуваат љубовта,пропратена со емпатија, симпатија и на чело насмевка.. Убаво.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom