Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 301985" data-attributes="member: 3190"><p>Знам дека денес нема да ме побараш,</p><p>знам дека времето кое сакаш да го потрошиш со некого,</p><p>го трошиш со друга светлина,</p><p>знам дека во ноќите кога си пијан секогаш имаш потреба од друга,</p><p>знам и во ноќите кога сакаш да се допишуваш секогаш пишуваш со друга, а не со мене,</p><p>знам дека мојата тежина беше полесна со твоето присуство,</p><p>знам дека искуството наречено ти беше вонземско за мене,</p><p>дадено од небото како и овој живот,</p><p>знам дека нема никогаш да се повтори,</p><p>исто како и нашите пролетни прошетки и погледи во доцната есен,</p><p>знам дека ме истуркуваш од твојот живот како непотребност,</p><p>знам дека тоа што го носам во себе за тебе ќе умре со моето затворање на очите,</p><p>знам дека ме оживеа тогаш кога мислев дека сум мртва,</p><p>знам дека насмевите кои ги бликна на моето лице срцето ми го насмеаа,</p><p>знам дека најубавото вино е тоа што го вкусив со тебе,</p><p>знам дека мирот го почувствував во твојата прегратка</p><p>и посакувам да исчезнам во таков мир,</p><p>тоа би значело дека правилно сум го потрошила животот и заминувам во мир,</p><p>знам дека си човек со човечки вредности,</p><p>знам дека секое сонување во кое си е благослов,</p><p>знам дека кога имам несоница мислата на тебе ми донесува сон и спокој,</p><p>знам дека можеби нема да бидам жива кога ќе го прочиташ сето ова,</p><p>но знам дека во овој земен живот некогаш ќе разбереш што сакав да ти кажам,</p><p>знам дека инфузијава ме боли до даска,</p><p>знам дека беше љубов без мејкап.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 301985, member: 3190"] Знам дека денес нема да ме побараш, знам дека времето кое сакаш да го потрошиш со некого, го трошиш со друга светлина, знам дека во ноќите кога си пијан секогаш имаш потреба од друга, знам и во ноќите кога сакаш да се допишуваш секогаш пишуваш со друга, а не со мене, знам дека мојата тежина беше полесна со твоето присуство, знам дека искуството наречено ти беше вонземско за мене, дадено од небото како и овој живот, знам дека нема никогаш да се повтори, исто како и нашите пролетни прошетки и погледи во доцната есен, знам дека ме истуркуваш од твојот живот како непотребност, знам дека тоа што го носам во себе за тебе ќе умре со моето затворање на очите, знам дека ме оживеа тогаш кога мислев дека сум мртва, знам дека насмевите кои ги бликна на моето лице срцето ми го насмеаа, знам дека најубавото вино е тоа што го вкусив со тебе, знам дека мирот го почувствував во твојата прегратка и посакувам да исчезнам во таков мир, тоа би значело дека правилно сум го потрошила животот и заминувам во мир, знам дека си човек со човечки вредности, знам дека секое сонување во кое си е благослов, знам дека кога имам несоница мислата на тебе ми донесува сон и спокој, знам дека можеби нема да бидам жива кога ќе го прочиташ сето ова, но знам дека во овој земен живот некогаш ќе разбереш што сакав да ти кажам, знам дека инфузијава ме боли до даска, знам дека беше љубов без мејкап. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom