Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 298862" data-attributes="member: 2223"><p>Со молитва во тишината</p><p>ја замрзнувам болката</p><p>и во ноќта што без збор се распаѓа</p><p>ти си сеуште крадецот на моите воздишки,</p><p>на мојот сон и спокој,</p><p>крадец на сета убавина во мене,</p><p>и се она што љубов се нарекува,</p><p>безусловна,и слатка и горчлива</p><p>измиена во нечии солзи</p><p>запечатена со нечии гревови,</p><p>свети а проклети,</p><p>крадец си на мојот поглед,</p><p>човечки и животински,</p><p>на моменти чуден и лудачки,</p><p>кој го сакаш,</p><p>кој го ловиш незнаејќи,</p><p>а тој неуморно те бара во нечии очи,</p><p>копнеејќи да го види својот отслик</p><p>во нив,и барем за миг,</p><p>во синилото ќе се рашират зениците,</p><p>впивајќи ја сета светлина од тебе,</p><p>од која и мртвото во мене ќе оживее,</p><p>а темнината ќе се распрсне во безброј звезди,</p><p>кои ќе го красат црното небо,</p><p>и секоја ноќ на полноќ</p><p>по една ќе се спушта до тебе</p><p>да те потсети,</p><p>на се она што љубов значи,</p><p>безусловна,несебична,</p><p>и ти не ја кради безмилосно,</p><p>нема потреба,</p><p>таа веќе не е моја,</p><p>јас одамна ти ја подарив,</p><p>чувај ја.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 298862, member: 2223"] Со молитва во тишината ја замрзнувам болката и во ноќта што без збор се распаѓа ти си сеуште крадецот на моите воздишки, на мојот сон и спокој, крадец на сета убавина во мене, и се она што љубов се нарекува, безусловна,и слатка и горчлива измиена во нечии солзи запечатена со нечии гревови, свети а проклети, крадец си на мојот поглед, човечки и животински, на моменти чуден и лудачки, кој го сакаш, кој го ловиш незнаејќи, а тој неуморно те бара во нечии очи, копнеејќи да го види својот отслик во нив,и барем за миг, во синилото ќе се рашират зениците, впивајќи ја сета светлина од тебе, од која и мртвото во мене ќе оживее, а темнината ќе се распрсне во безброј звезди, кои ќе го красат црното небо, и секоја ноќ на полноќ по една ќе се спушта до тебе да те потсети, на се она што љубов значи, безусловна,несебична, и ти не ја кради безмилосно, нема потреба, таа веќе не е моја, јас одамна ти ја подарив, чувај ја. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom