Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 297581" data-attributes="member: 2223"><p>Таа наша пролетна романса,</p><p>само моја и само твоја</p><p>бевме странец и месечинка,</p><p>во ноќта како верна придружничка,</p><p>а ти ми подаде рака со</p><p>зборови волшебни,</p><p>оставајќи печати од</p><p>магични мигови</p><p>нанижани</p><p>со вековна убавина,</p><p>кои не бледеат,</p><p>кои не стареат,</p><p>ниту смрт имаат</p><p>кои и солзата црна</p><p>ја горат во ноќите</p><p>тешки и бесконечни,</p><p>кога пак ја посакуваме,</p><p>кога пак ја доживуваме,</p><p>со нежни бакнежи</p><p>посипуваме,</p><p>а од усните само</p><p>крвта наша отровна,</p><p>капка по капка што истекува.</p><p>Таа наша чудесна романса,</p><p>пролетна а безвременска</p><p>посебна и единствена,</p><p>наша ладовина под</p><p>невидлива планина,</p><p>од која и морето се разбранува,</p><p>а срцето затреперува,</p><p>со трепет близок,</p><p>за другите непознат,</p><p>а во нас бесмртен,</p><p>што го носи ветрот</p><p>и го разлева</p><p>како магичен прав</p><p>врз нашите пеплосани тела,</p><p>со меч огнен од</p><p>љубов и страст,</p><p>и сладок копнеж</p><p>за некое време</p><p>обележано со еден</p><p>мирис опоен</p><p>на пролетен дожд.</p><p>Таа и ти засекогаш во мене,</p><p>таа и јас засекогаш во тебе,</p><p>до вечноста.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 297581, member: 2223"] Таа наша пролетна романса, само моја и само твоја бевме странец и месечинка, во ноќта како верна придружничка, а ти ми подаде рака со зборови волшебни, оставајќи печати од магични мигови нанижани со вековна убавина, кои не бледеат, кои не стареат, ниту смрт имаат кои и солзата црна ја горат во ноќите тешки и бесконечни, кога пак ја посакуваме, кога пак ја доживуваме, со нежни бакнежи посипуваме, а од усните само крвта наша отровна, капка по капка што истекува. Таа наша чудесна романса, пролетна а безвременска посебна и единствена, наша ладовина под невидлива планина, од која и морето се разбранува, а срцето затреперува, со трепет близок, за другите непознат, а во нас бесмртен, што го носи ветрот и го разлева како магичен прав врз нашите пеплосани тела, со меч огнен од љубов и страст, и сладок копнеж за некое време обележано со еден мирис опоен на пролетен дожд. Таа и ти засекогаш во мене, таа и јас засекогаш во тебе, до вечноста. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom