Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="violetmoon" data-source="post: 293287" data-attributes="member: 2223"><p>Превез од смрт</p><p>паѓа врз моиве </p><p>безживотни очи,</p><p>како црни гаврани,</p><p>потемни и од мракот,</p><p>да не гледаат,</p><p>солзи да запрат,</p><p>да пресушат,</p><p>никогаш повеќе да</p><p>не потечат,</p><p>со болката да се изгубат,</p><p>кај што три сонца зајдоа,</p><p>а месечини се удавија,</p><p>и светлината ја снема,</p><p>таа една</p><p>посебна,</p><p>што толку ноќи обои,</p><p>толку вистини откри,</p><p>толку животи подари,</p><p>толку огнови запали,</p><p>и за рака ме водеше</p><p>низ ковчегот на времето,</p><p>таа една</p><p>што протече низ мојата крв,</p><p>и се разнесе низ мене,</p><p>и ме љубеше и</p><p>јас ја љубев,</p><p>таа единствена</p><p>која знаеше да направи </p><p>молкот да прозбори</p><p>тишината да заплаче</p><p>и сонот јаве да биде,</p><p>таа една</p><p>еднинствена</p><p>посебна</p><p>која ја љубам </p><p>и која ме љуби.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="violetmoon, post: 293287, member: 2223"] Превез од смрт паѓа врз моиве безживотни очи, како црни гаврани, потемни и од мракот, да не гледаат, солзи да запрат, да пресушат, никогаш повеќе да не потечат, со болката да се изгубат, кај што три сонца зајдоа, а месечини се удавија, и светлината ја снема, таа една посебна, што толку ноќи обои, толку вистини откри, толку животи подари, толку огнови запали, и за рака ме водеше низ ковчегот на времето, таа една што протече низ мојата крв, и се разнесе низ мене, и ме љубеше и јас ја љубев, таа единствена која знаеше да направи молкот да прозбори тишината да заплаче и сонот јаве да биде, таа една еднинствена посебна која ја љубам и која ме љуби. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom