Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 290373" data-attributes="member: 3190"><p>Ти и овој миг,</p><p>кој го научив одамна,</p><p>поголем од ноќта,</p><p>една поинаква,</p><p>во која пишувам за тебе,</p><p>за љубовта која ја сакам,</p><p>чиста како снег,</p><p>која во мене ги стопила,</p><p>сите копнежи и страдања,</p><p>која се создава,</p><p>во твојата утроба,</p><p>а протекува во мене,</p><p>и ништо не говори,</p><p>не ја гледам,</p><p>a во душава трепери,</p><p>ја има повеќе во мене,</p><p>отколку во тебе,</p><p>свеќа со молитва запалена,</p><p>гори,</p><p>и не знае да догори,</p><p>ја расипува болката,</p><p>и ме заспива без кошмари,</p><p>ги зашива пукнатините,</p><p>врз моето тело,</p><p>не оставајќи лузни за спомен,</p><p>божествена е,</p><p>јавајќи ја нејзината женственост,</p><p>низ солзите сила ми дава,</p><p>во мене,</p><p>кога нешто тажно одминува,</p><p>таа љубов,</p><p>која не смеам да ја сакам,</p><p>и не ми е возвратена,</p><p>потребно ли е,</p><p>кога ја има премногу во мене,</p><p>таа љубов,</p><p>која од очите твои,</p><p>низ шепотот на твоето срце извира,</p><p>преку срамежлив превез,</p><p>крие длабока тајна,</p><p>таа љубов,</p><p>со насмев,</p><p>небото го крши,</p><p>го распрснува во дожд од ѕвезди,</p><p>без предрасуди,</p><p>и еден отпечаток,</p><p>и да го составиш,</p><p>скршено го сакам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 290373, member: 3190"] Ти и овој миг, кој го научив одамна, поголем од ноќта, една поинаква, во која пишувам за тебе, за љубовта која ја сакам, чиста како снег, која во мене ги стопила, сите копнежи и страдања, која се создава, во твојата утроба, а протекува во мене, и ништо не говори, не ја гледам, a во душава трепери, ја има повеќе во мене, отколку во тебе, свеќа со молитва запалена, гори, и не знае да догори, ја расипува болката, и ме заспива без кошмари, ги зашива пукнатините, врз моето тело, не оставајќи лузни за спомен, божествена е, јавајќи ја нејзината женственост, низ солзите сила ми дава, во мене, кога нешто тажно одминува, таа љубов, која не смеам да ја сакам, и не ми е возвратена, потребно ли е, кога ја има премногу во мене, таа љубов, која од очите твои, низ шепотот на твоето срце извира, преку срамежлив превез, крие длабока тајна, таа љубов, со насмев, небото го крши, го распрснува во дожд од ѕвезди, без предрасуди, и еден отпечаток, и да го составиш, скршено го сакам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Ваша поезија
На врв
Bottom